user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej! Min kompis har ett adhd problem och hon känner sig nere pågrund av att alla tycker hon är ful och därför retar henne. Jag vill att hon ska känna sig glad. Jag har bjudit hem henne och hitta på saker med henne men det är inte så lätt att inte bli arg på henne för hon kan vara jobbig också, har du något förslag på vad jag kan göra? Mvh en 12 årig tjej


SVAR

Hallå där, härligt att du skickade in din fråga! <3

Det låter som att din kompis har det jobbigt, som att hon bär på en massa jobbiga känslor och befinner sig i en utsatt situation. Det är väldigt fint av dig att du bryr dig om henne och vill att hon skall ha det bra. Att du har bjudit hem och umgåtts med henne tror jag betyder mycket för henne. Det skulle det verkligen ha gjort för mig. :)

Jag förstår att det kan vara jobbigt att styra och hantera känslorna, men det är något man får jobba med genom hela livet. Kanske är det så att du ibland blir arg på dina andra kompisar också? Det viktigaste är alltid att prata om problemen på ett bra sätt, så att man inte är elak eller dum mot någon. Nästa gång du upplever att hon är jobbig och du känner att du blir arg så kanske du kan försöka fråga henne varför hon gör/säger som hon gör. Men tänk på att om din vän har ADHD så kan hon ibland ha svårt att kontrollera sitt beteende så försök att visa lite extra hänsyn och förståelse för det. Kanske kan ni tillsammans prata om vad ADHD är för något, så får du en lite större bild av hur hon har det.

Fortsätt vara en så fin kompis som du är, det kommer du ha stor glädje av!

Kram,

Madeleine


Visningar : 1389

Senaste frågorna

Se Alla