user-image
Okänd
Kille ,19 år

Hej! Nu är det såhär att jag har suttit fast i droger i snart 2,5 år… Har testat det mesta men en utav drogerna har hängt med under hela tiden. Och det är självklart Cannabis. Har innan inte haft några bekymmer överhuvudtaget men nu när jag har gått ur ett förhållande med vad jag trodde var mitt livs kärlek kan jag inte gå en dag utan cannabis utan att ligga och må riktigt jävla skit. Alla tankar slår ner mig på marken på en och samma gång. Varför? Har hon hittat en ny? var hon otrogen? osv osv…. Jag har ett stabilt liv utöver det här. Jobbar med det jag verkligen tycker om. Men! Jag har nästan inga vänner kvar. Jag har några få som stått vid min sida enda sen jag har varit liten, men dem har sina respektive och jag står nu ensam som singel i mitt umgänge. (Förutom alla stoners dvs). Detta gör det väldigt svårt för mig att socialisera mig med andra. Jag känner mig allmänt bortknuffad och vet inte riktigt vart jag passar in längre. Hur skall jag gå till väga?


SVAR

Hej! Tack för din fråga. Det första du måste göra är att erkänna för dig själv att du har ett missbruk. Först då kan du börja jobba med det. Du kan antingen vända dig till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen på din hemort. De kan sedan lotsa dig vidare och se till så att du får rätt hjälp. Att drogerna blivit ett sätt för dig att "hantera" uppbrottet är inget som är ovanligt men inget hållbart sätt. Du behöver stöd och hjälp att hitta andra sätt att hantera dina känslor.

Det är viktigt att tänker på att du förtjänar att må bra och att du vågar ta emot hjälp. Det är extremt svårt att ta sig ur ett missbruk på egen hand. Men det finns bra hjälp att få och det går att må bättre!

När det gäller ditt umgänge gäller det att du omger dig med människor som du känner ger dig energi och positiva upplevelser. Efter ett uppbrott är det viktigt att man hittar de positiva tingen i vardagen. Kanske kan du gå någon kurs, börja med någon ny hobby och på så vis träffa nya människor? Det är också viktigt att du är ärlig och rak mot dina vänner att du har bestämt dig för att ta tag i ditt missbruk och att det är viktigt att de stöttar dig i det. Har du kompisar som själva missbrukar råder jag dig att låta bli att umgås med dem.

Det finns många bra hemsidor där man kan få stöd och hjälp och möta personer i liknande situationer. Det finns både fysiska möten, chatter, forum och information.Exempel på bra sidor är.

http://www.umo.se/Alkohol-tobak-droger/

www.nasverige.org

www.ungdomar.se

www.beroendelinjen.se

www.beroendelinjen.forum24.se

Till sist vill jag bara säga att det är stort av dig att våga be om hjälp och jag hoppas att du har fått ut något bra av mitt svar=) Kom ihåg att du är värdefull och förtjänar att må bra!

Lycka till och stor kram! // Bonnie


Visningar : 844

Senaste frågorna

Se Alla