user-image
Okänd
Kille ,22 år

Hej har tängt på detta länge nu och måste få skriva lite och få lite råd vad jag kan göra. Det var när jag vat 12 år och började få lite intresserad av sex och jag var inte blyg med det så jag frågade min mamma hur sex går till och hur det funkar.. och till svar fick jag att jag skulle dra ner mina byxer och de gjorde jag och mamma sa att hon skulle visa lite vad som händer. Så hon började runka mig och i den ålder viste jag inte att de var fel så jag lät henne fortsätta tills jag kom och så förklarade hon att detta som kommer ut är barn som ska in i en tjej när jag blir äldre… och jag mår dåligt över detta nu och har inte pratat med mamma om detta så vad ska jag göra??


SVAR

Hejsan!

Vad bra att du skriver in till oss med dig fråga. 

Det är aldrig rätt att göra något sexuellt mot någon minderårig och det är heller inte rätt att göra något sexuellt mot sina barn. Det din mamma gjorde var fel och olagligt. 

Det är viktigt att komma ihåg att du själv inte har gjort något fel utan att det är din mamma som har gjort något olagligt och något som inte är okej.

När en blir utsatt för ett brott, kan det påverka en och det kan göra att en mår dåligt. Du skriver att du mår dåligt över det som har hänt. Jag tror det är viktigt att du får prata med någon om det här, så du kan få det stöd och den hjälp du behöver, samt att du kan få hjälp om du vill vidta rättsliga åtgärder mot din mamma. 

Du skriver att du inte har pratat med din mamma om det här, har du pratat med någon annan vuxen som du litar på? 

Jag skulle vilja tips om Föreningen Storasyster, en ideell förening som arbetar med att ge stöd till personer som har blivit utsatta för sexuella övergrepp eller som har varit om sexuella situationer som de mår dåligt över. Länken till deras sida hittar du här. De har en öppen chatt där en kan få chatta med oersoner som har kunskap kring området och få stöd. 

Du kan även genom Vårdcentralen få hjälp att komma i kontakt med en kurator eller en psykolog. Ofta brukar det hjälpa att prata om det som känns jobbigt. 

Ta hand om dig, och tveka inte att höra av dig igen!

Amanda


Visningar : 7422

Senaste frågorna

Se Alla