user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag är en tjej på snart 16 år som nyss var inne på en tjejjoursida där man kunde chatta och få hjälp. Jag var där med min pojkvän för vi hade ett problem som vi fick jättebra och kreativa idéer på hur vi kunde lösa dem(handlade om hans lillasyster) En vecka senare ville vi ha lite fler tips så vi vände oss till en annan jour eftersom den vi var på innan hade stängt och frågade samma sak. När vi var klara ville vi fråga varsin egen fråga utan att den andra såg. Jag började och det gick jättebra men jag min pojkvän skulle fråga var de väldigt negativa och sa att de bara kunde ”tjejgrejer” och så men det var liksom en helt ”neutral” fråga. Inget tjej/kille och han berättade det för mig och vi blev såklart arga eftersom det hade gått så bra med den förra jouren. Jouren som nekat honom hade som slogan bland annat att vi LYSSNAR… Var kan killar chatta och få hjälp? Tycker du att vi ska kontakta jouren och berätta vad som hände?


SVAR

Hallå, tack för att du skickade in din fråga!

Härligt att höra att ni kunde få hjälp i chatten med problemet om lillasystern. Det är däremot tråkigt att höra att de inte kunde bemöta/besvara din killes fråga i den andra jouren. Vissa organisationer väljer att avgränsa sin målgrupp, genom att de sätter upp ramar för vem som kan motta stödet. Som tur är finns det flera underbara organisationer i vårt land som täcker upp för varandra. Själv sitter jag i chatten hos Föreningen Tilia, www.foreningentilia.se, vi har chatt varje kväll året om och erbjuder även andra former av stöd. Tilia har avgränsat sin målgrupp till personer mellan 12-30 år. Det betyder alltså att alla inom det åldersspannet 12-30 år är välkomna in på sajten för att chatta / söka stöd hos oss, kille eller tjej spelar ingen roll. :)

Jag tycker absolut att du kan kontakta jouren och informera dem om hur du upplevde det hela och att ni blev upprörda. Kanske kan dem då även ge en förklaring på varför det blev som det blev.

Surfa gärna in på www.foreningentilia.se och kika runt vilket stöd som vi erbjuder, kanske passar det er och era frågor! :)

Kram,
Madeleine 


Visningar : 1288

Senaste frågorna

Se Alla