user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Min pappa har varit deprimerad i ca 3 år nu. Det känns som om jag måste ta hans plats i huset när det enda han gör är att inte göra ett skit. Jag är även gått i terapi i 2 år nu för att livet har varit ganska tungt, men inget har hjälpt. Han vet hur jag känner om saken och har vetat väldigt länge nu. Men när han väl är glad så är han underbar som person. Men det blir väldigt ofta konflikter i huset. Både med jag och han och med mamma och han. Och de kan bråka mitt framför mig utan att jag bryr mig längre eftersom att jag är van med det. Och saken är att det är en väldig spänd stämning i huset. Har du någon ide hur vad jag kan göra? Eftersom att det känns som om att ingenting hjälper och det kommer inte att sluta.


SVAR

Hej!

Det låter jättejobbigt för dig. Jag tycker att du ska berätta för någon utomstående om hur du har det. Jag förstod inte om du själv gick i terapi men i så fall tycker jag att du ska be terapeuten att prata med föräldrarna. Ibland lyssnar de mer på en vuxen.

I övrigt vill jag tipsa om detta med stödgrupper. Jag vet inte var du bor men det finns såna här i Stockholm. Källan heter dom och är erkänt bra. Där kan man träffa andra i sin egen ålder som har samma eller liknande problem. En annan bra websida du kan kolla upp är

http://www.kuling.nu/

Telefonnummer till Källan är 0854555980

Lycka till.

P.S

Du har rätt att må bra fast andra måpr dåligt!


Visningar : 1339

Senaste frågorna

Se Alla