user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej Nu är det så att jag har många problem som jag gärna skulle vilja slippa av med.Jag vet inte om det finns ett samlingsord eller nåt för det sättet jag tänker och fungerar på.Det känns som om listan skulle kunna göras lång men några nämdvärda saker är kanske att jag har svårt och blir obekväm när jag är runt mycket människor under en lång tid, men jag kan också bli obekväm om jag är med en person under en längre tid av dygnet ( t.ex flickvänn).Jag tycker inte om att äta framför andra människor och jag tvättar händerna säkert 25 gånger om dagen.Jag hatar att resa eftersom man då måste åka buss/flyg eftersom det på såna platser finns mycket folk på ett begränsat område.Jag tycker heller inte om att vara i storstäder på grund av samma sak. Jag tror att jag nyligen gjorde slut med min flickvän på grund av detta, de här problemen begränsar alltså mitt och gör det svårt för mig i vardagen…borde jag söka hjälp eller är det nåt jag kan göra själv för att förbättra detta ?


SVAR

Tack för din fråga.

Du skriver att du känner dig otrygg och obekväm bland folkmassor och att du måste tvätta händerna 25 gånger om dagen och jag tror att båda dina problem kan bottna i någon form av ångest eller kontrollbehov men jag vill också tillägga att du verkligen inte är ensam om att ha de här problemen.

 Mitt råd till dig är att söka upp din ungomsmottagning http://www.umo.se eller boka ett besök med din husläkare som kan remittera dig till en kurator att prata med. Jag förstår att det känns jättejobbigt för dig just nu men det finns hjälp att få och det kan bli bättre Hör gärna av dig och tala om hur det går för dig.

Om du känner för att få stöd genom chatt så finns vi på Nätvandrarna eller Föreningen Tilia här för dig. 

Ta hand om dig! 

Nina, praktikant på Nätvandrarna och Amanda 


Visningar : 1252

Senaste frågorna

Se Alla