user-image
Okänd
Kille ,11 år

Hej! Jag är en homosexuell kille. Alltså, har inte kommit ut än, känner mig inte redo. Men får ibland sms av tjejer som frågar chans på mig, tycker det är väldigt jobbigt, för jag vågar nästan aldrig säga nej! Pågrund av det är jag i en relation med en annan tjej, och jag vill inte såra henne eller någon annan som frågar, och till henne vågar jag inte säga att jag vill göra slut. Är ungefär i slutet av puberteten, vilket inte gör det mycket bättre. Tacksam för svar!


SVAR

Hej,

tack för att du skrev till oss, väldigt modigt av dig. 

Jag förstår att du är rädd för att komma ut med risken av hur du tror att folk omkring dig kommer att reagera. Det är lätt att man föreställer sig att att ens omgivning skulle ta avstånd från en på grund av ens läggning och ibland kan det bli negativa reaktioner men erfarenheten är snarare tvärtom. Familj, skolkompisar och vänner inte bara accepterar utan brukar uttrycka sin uppskattning över att man är ärlig. Och bara det att du har skrivit till oss visar att du är på god väg att "komma ut". Du skriver att du inte känner dig redo att komma ut, det är bara du själv som kan bestämma när du är redo. 

Du skriver att du inte vill göra slut med din tjej för att du inte vill såra henne men du ger henne en chans att komma över det snabbare ju fortare du gör slut istället för att vagga in henne i en situation som är ohållbar i längden. Förhoppningsvis kan ni fortsätta att vara vänner när hon har kommit över det. Om det skulle vara så att du får negativa reaktioner kom ihåg att det är dem det är fel på, inte dig. Du är perfekt som du är!

Ta hand om dig! 

Nina, praktikant på Nätvandrarna genom Amanda 


Visningar : 1380

Senaste frågorna

Se Alla