user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, jag har vart tillsammans med min kille i snart ett och ett halvt år, och jag har aldrig varit hemma hos honom. Problemet är att jag inte vågar träffa hans familj. Det är inte det att de någonsin varit otrevliga mot mig eller så, jag bara vågar inte. Nu känner jag mig dum, för jag vill verkligen visa att jag inte är feg och så vill jag presentera mig för hans familj. Hur ska jag göra för att våga? Jag tror att det har mycket och göra med att min egna familj är helt totalt emot att jag ska ha ett förhållande över huvud taget. Jag har inte ens berättat för dem att jag är i ett förhållande. Jag vet att de inte accepterar att jag är tillsammans med någon då de tycker att jag är för ung. Jag är sjukt trött på allt det här! Vad ska jag göra för att våga ta steget och gå hem till honom, och hur ska jag göra för att övertyga min familj om att det faktiskt inte är så farligt att ha ett förhållande. Väldigt väldigt tacksam för svar!


SVAR

Hej!

Eftersom dina föräldrar har uttryckt att de är emot att du är i ett förhållande kan det vara så att du är rädd för att din killes föräldrar ska reagera likadant över att ni träffas. Men eftersom hans föräldrar aldrig har varit otrevliga mot dig har du förhoppningsvis ingenting att vara orolig over.

Även om dina föräldrar har sagt att du är för ung för ett förhållande så kanske de ändrar sig om de får träffa honom, lära känna honom och ser att han behandlar dig väl. Jag förstår att det kan vara nervöst med ge dem en chans att ändra uppfattning. Dina föräldrar är säkert bara måna om dig men är man 15 år är man inte för ung för ett förhållande. Kanske är dina föräldrar oroliga för något de inte behöver oroa sig för? Det kan t.ex. vara att han ska behandla dig dåligt, ni ska ha oskyddat sex och att du blir gravid.

Har du pratat med din kille om att du är nervös för att träffa hans föräldrar, om inte kan det vara en bra idé. Han kan säkert lugna dig. Jag är helt övertygad om att din killes föräldrar kommer vara jätteglada över att äntligen få träffa dig så försök att inte vara nervös.

Lycka till!

Hälsningar Nina via Helena


Visningar : 1550

Senaste frågorna

Se Alla