user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hejsan! Jag mår inte så bra egentligen, men jag är väldigt van att inte må bra, så det känns knappt. Jag har inte gått så mycket i grundskolan, men i 9an gick jag, och fick väldigt höga betyg. Jag hade vänner i 3an, och sedan två i 9an. Jag har verkligen INGA vänner just nu, och nu går jag i 1an i gymnasiet, jag sitter själv på luncherna, går själv i korridoren, går själv på raster, jag är inte med någon nån gång… är det en timme till lektion så sitter jag mest i mitt skåp, eller utanför lektionsdörren och väntar, helt själv.. Jag känner mig så himla ensam, och jag vill bara gråta egentligen.. Det finns ett fåtal personer i min klass som jag skulle kunna och vilja ha som vänner, men jag vet inte hur jag ska bli vän med dom.. för jag har aldrig skaffat eller haft så många vänner, jag vet helt enkelt inte hur man skaffar vänner. Jag är en väldigt tystlåten person, jag tar ingen plats, anpassar mig efter andras behov, pratar bara med klasskamrater när jag MÅSTE göra det.. jag har ju inget att säga till dem bortsett från det viktiga Jag sitter hemma varje fredagkväll, lördag, söndag, och varje dag efter skolan, är jag hemma, har ingen att ringa, ingen att smsa, ingenting.. Jag har gått i 1an på gymnasiet i ett år nu, och jag har inte ens någons nummer i min klass, de är helt sjukt asså Det är inget fel på mitt utseende, inte på något sätt jag går på eller nåt.. Jag är inte ovän med någon i klassen heller.. Jag bara finns där, jag bara är ett objekt som ingen pratar med.. Känns så himla ensamt, det känns verkligen in i hjärtat på mig.. Jag går inte på någon sport heller, har inte direkt någon sport jag vill gå på heller, och träna ska jag börja göra.


SVAR

Hej,

Tack för att du skrev till oss. Det gör mig ledsen att höra att du känner dig så ensam men tror att du också måste ta lite ansvar själv för att närma dig andra människor i din omgivning. Vet att det kan kännas jobbigt om man är blyg men det finns säkert ungdomar i din omgivning som är minst lika blyga och skulle bli glada om du tog kontakt med dom.

Eftersom detta är ett stort problem för dig och helt tycker jag att du ska ta kontakt med närmaste ungdomsmottagning, dit kan du gå för att prata med någon vuxen och få hjälp med att lättare kontakta andra människor.

Det kanske skulle vara en bra ide att gå med i någon lag sport, på det sättet träffar man nya vänner och lär känna varandra rätt snabbt eftersom som man tränar för samma syfte. Lycka till och skriv gärna tillbaka till oss så att vi vet hur det går för dig.

Vänliga hälsningar,

Nina


Visningar : 895

Senaste frågorna

Se Alla