user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej! Jag är en tjej som är 17 år! Jag bor med mina föräldrar,men problemet är att jag inte kommer överens med min pappa och det har lett till att jag mår jättedålig av att vara hemma och jag vill ibland ta självmord! Hatar och komma hem, men han aldrig slagit mig,men det är bara att vi verkligen inte kommer överens och att jag får verkligen inte göra nånting!! Om jag skulle söka soc lägenhet är det en chans att jag får det?


SVAR

Hej!

Vad bra att du tar upp detta. Jag vet inte hur Socialtjänsten funkar där du bor, det skulle kunna vara så att man kan ansöka om socialbidrag och så fixa eget boende, men räkna med att Socialtjänsten vill utreda varför du inte kan bo hemma och eftersom du inte är myndig, så måste det nog vara ett beslut som fattas av dig och din pappa tillsammans. Kanske finns det en skolkurator som kan hjälpa dig i kontakten med soc?

Ett annat alternativ är att bli familjehemsplacerad, tills du fyller 18år och kan bestämma själv vardu bor. Det fixas också genom Socialtjänsten.

Det låter som att du tycker att en flytt är det enda alternativet. Om du inte skulle flytta utan försöka förbättra din relation med pappa då? Familjeterapi eller så? Du kan prata med soc om det också. Kanske värt ett försök?

Lycka till och ta hand om dig!


Visningar : 1523

Senaste frågorna

Se Alla