user-image
Okänd
Kille ,14 år

Har slagit min flickvän, vad ska jag göra? Det hela började när hon var hemma hos mig och vi myste osv.. Jag gick på toa för och kissa och när jag kom tillbaka var hon inne på min mobil och smsade. Tänkte först att det är väl skit samma att hon smsar lite. Bad henne ge mig telefonen så gjorde hon det, kollade vem hon skrivit med och det visade sig vara med min pappa som jag inte haft någon relation med på 13 år. Jag och min pappa har aldrig haft en bra relation tillsammans och aldrig visat känslor för varandra jag och han. När jag såg att det var min pappa hon skrivit med så slog det över i huvudet på mig, Slog henne på sidan av revbenen. Men i samma stund som jag gjorde det ångrade jag mig såklart, men då var de försent. Hon har sagt att det är okej och att det är lugnt men det känns fortfarande fel. Vad ska jag göra? känns som allt är fel fast hon sagt att det inte är något med de….


SVAR

Hej!

Jag vill börja med att skriva att jag tycker det är väldigt starkt, bra och modigt av dig att skriva in till mig. 

Du skriver att du har slagit din flickvän och undrar vad du ska göra. Att slå sin flickvän är aldrig okej, även om en blir arg eller upprörd. Det är även olagligt och kan påverka alla inblandade fysiskt och psykiskt. Även om din flickvän säger att det är okej, så är det som jag skrev ovan aldrig okej att slå sin flickvän. 

Du skriver till mig att det känns fel och att du undrar vad du ska göra, Ofta kan det vara att en ångrar handlingar som en gjort, men tyvärr så går det inte att få dem ogjorda men det som en kan göra att jobba med sig själv så att det inte händer igen.

Du skriver att du blev arg när du såg att din flickvän skrev med din pappa som du inte har någon relation med, förstår din känsla men det rättfärdigar inte det du gjorde. Har du försökt prata med din flickvän om vad det var som gjorde dig så arg? Tänker att det är viktigt att ni pratar om det. A

Jag tycker även du borde gå och prata med någon, kanske en kurator på ungdomsmottagningen eller någon vuxen som du litar på, genom att prata och berätta om hur du känner kan du få hjälp och stöd att hantera dina känslor och din ilska. 

Ta hand om dig och skriv gärna in igen om du behöver stöd eller har mer frågor.

Varma Hälsningar

Amanda 


Visningar : 1607

Senaste frågorna

Se Alla