user-image
Okänd
Tjej ,16 år

hej, det är så att för några dagar sen skrev jag till en kille jag har gillat sedan ca 2 år tillbaka. vi gick då i samma klass, han svarade mej och vi började skriva om lite allt möjligt, sedan tog jag modet till mej och sa att jag hade varit otroligt kär i honom för 2 år sen (även nu) han svarade tillbaka att han hade varit kär i mej också. jag blev såklart överlycklig då jag gillar honom. jag fick sedan se en bild på honom hur han såg ut nu och jag blev störtkär ! han sa att jag var jättevacker och att han gillade mej med. vi började prata mer och jag blev bara mer och mer kär i honom, vi pratade om att kanske ses någon dag men jag sa att jag inte riktigt vågade ännu och att vi skulle vänta lite. vi fortsatte att prata och efter några dagar frågade jag om han kunde ta en ny bild på honom, han skickade iväg en bild och jag trodde då att han hade tagit kort på sin kompis och inte sig själv. bara för att retas lite, jag sa att jag ville ha en bild på honom istället. han svarade då tillbaka att det var han på bilden. jag blev shockad då det inte alls såg ut som honom och började få lite smått panik. han hade klippt av sej allt sitt hår, som annars var normallångt och super fint tyckte jag. han såg även mycket yngre ut och jag är även 1 år äldre (gått ner en klass). mår så dåligt över att han förändrades på en sekund. nu vet jag inte om jag gillar honom länge och har sån ångest ! känner mej så himla dum som inte såg att det var han, vi har ju inte träffats på 2 år och jag trodde kanske att han skulle se annorlunda ut. dom tidigare bilderna så såg han ut som han alltid gjort bara lite äldre. nu ser han ut att vara typ 3 år yngre ut än mej :( vågar inte träffa honom nu om jag skulle tycka att han inte längre är attraktiv eller att jag inte ska gilla honom. vill verkligen tycka om honom men har väldigt svårt för förändringar och när jag är som kärast så förändras han på bara ett kick. hatar att jag måste vara en sådan perfektionist. då allt måste vara perfekt på den jag gillar och inget får förändras. vad ska jag göra ? och hur ska jag sluta vara så kräsen ? /ångesttjejen


SVAR

Hallå! :)

Visst är det jobbigt när människor förändrar sitt utseende, men det yttre är bara ett skal. Försök se det som att skalet alltid förändras, det åldras, vi vill testa på nya "stilar", vi ändrar frisyrer mm. Men insidan består av en kärna, där värderingar och känslor ligger, och kärnan, den förändras inte lika mycket.

Inte är det väl så att man vill bli tillsammans eller kär i ett skal? Man vill ju få hela kärnan, den där personen som matchar en bäst och som man har roligt med. Sedan är det också viktigt att bli attraherad, men vet du att man också attraheras av lukt och förhållningssätt?

Försök inte att stirra dig blind på ett utseende, även om det är värt mycket för dig. Jag delar hellre vardagen med en människa som jag älskar för den denne är och de värderingar denne har, istället för att älska denne för utseendet. Och jag skulle gissa på att du delar denna tanke med mig...

Sedan kan du tänka att om utseendet kan förändras till det sämre så kan det också förändras till det bättre. Men inget utseende i världen slår en lycklig och kär människa, kom ihåg det.

Lycka till med jakten på kärleken.

Kramar,

Madeleine 


Visningar : 1700

Senaste frågorna

Se Alla