user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag är en tjej på 13 år och vill värkligen ta tungpiercing (stav) vet att jag är rätt ung men det är ju min kropp jag gör ju vad jag vill med den, har några frågor. 1: vet ni något seriöst ställe där man kan ta tungpiersing som 13år med målsmans tillåtelse? 2:om jag får en för jävlig infektion är det farligt?


SVAR

Hej,

Jag förstår att du vill ha en tungpiercing, det är fint. Du har helt rätt i att det är din kropp, och att ingen får göra något med den som inte du är med på. Däremot finns det några andra saker att tänka på när det kommer till att göra ingrepp i kroppen och vara minderårig. Det är dina föräldrar som har ansvar för dig, och en piercing är mycket mer än att ta själva hålet. Det är den enkla delen. Sedan ska du ta hand om din kropp och ditt oläkta hål och det är lite mer knepigt. Tungan kan göra väldigt ont när den läker, det kan vara svårt att äta och den kan svullna. Det är inte farligt, men jobbigt och obehagligt. Det finns en anledning till att seriösa studios inte gör tungpiercing på någon som är under 15.

Så mitt svar på fråga 1 är; nej tyvärr. På fråga 2 är det; Ja, en infektion i tungan kan vara farlig. Munnen leder både ner i magsäcken, ner i lungorna och upp i bihålorna t.ex. Det är absolut inget att leka med.

Mitt råd är att du väntar några år, men om du ändå gör den, se till att ta hand om den ordentligt med munskölj mm så att det inte blir några problem.


Visningar : 2549

Senaste frågorna

Se Alla