user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej! Jag är 17 år och har aldrig druckit alkohol. På så sätt har jag inte riktigt kunnat träffa så mycket folk utanför skolan. Jag har såklart kompisar men de går ofta ut på helgerna och super. Nu när jag fyller 18 så har jag tänkt på att bli nykterist eftersom att jag inte ser det roliga av att tappa kontrollen över sig själv och vakna upp nästa dag och inte komma ihåg vad man ha gjort. Jag tycker inte heller att det är kul att se andra personer jag känner bli påverkade av alkohol och bli som en annan person. Men det känns inte som att jag kommer kunna träffa nya kompisar och kanske hitta ett förhållande om jag blir nykterist eftersom att alkohol verkar ha mycket med det sociala att göra. Finns det något annat alternativ för mig? Kanske en mötesplats på internet eller något. Fritt med idéer! Jag borde också tillägga att jag går på ett gymnasium som har väldigt lite tjejer. Jag sitter ganska mycket vid datorn, fast jag tränar väldigt ofta på gymmet och håller på med amerikansk fotboll. Tack så mycket för svar! Mvh.


SVAR

Hej!

Tack för din fråga.

Du ska veta att du inte är ensam om att känna och ha det så här. Det behöver ju verkligen inte vara en nackdel att du aldrig har druckit alkohol. Ibland verkar det som om många ungdomar tror att man "måste" det för att få höra till.

Nu vet jag inte riktigt var någonstans i landet du bor och det finns alltid en risk att jag blir lite storstadsfixerad när jag svarar på den här typen av frågor. I många mindre orter och förvisso även i vissa stadsdelar och ungdomsgrupper även här i Stockholm blir det en stark alkohol hausse när man är i din ålder.

Det är enligt mig bara ett tecken på styrka och personligt mod att avstå. Däremot tycker jag att det låter bra att du har meningsfull sysselsättning som du verkar inne på i slutet av brevet. Kan du inte höra med träningspolarna om de vill hitta på nåt?

I övrigt finns det idag en mycket aktiv grupp som heter unf. Kolla runt lite på

http://smartungdom.se/

så får du se vad som finns där.

Lycka till!

(Och du...jag är säker på att en person med så mycket integritet och inre styrka kommer att få många polare en dag!)


Visningar : 1335

Senaste frågorna

Se Alla