user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej. Jag har funderat på detta väldigt länge! Jag vet seriöst inte vad jag ska ta mig till! Kan man vara kär i 2 killar samtidigt? För jag är verkligen det. Den ena har jag känt sedan barnsben. Vi kan prata om allt och han kan verkligen muntra upp mig och få mig att skratta när jag än behöver det. Våra familjer umgås ofta och åker t.o.m. på semester tillsammans varje sommar. Han är två år äldre än mig och jag har framtill för typ ett halvår sen bara sett honom som en ”storebror”. Den andra killen går i min klass. Han flyttade hit för ca 1 år sedan och vi har verkligen personkemi. Han är så charmig och godhjärtad att det nästan är läskigt. Jag har väl haft en liten ”crush” på honom sedan han flyttade hit men det var först på en klassfest som vi kysstes (båda inte helt nyktra) som jag insåg att jag tyckte om honom. Efter det kom vi närmare varandra och började umgås mer och mer efter skoltid. Nu slits jag mellan dessa underbara killar och det känns nästan läskigt hur seriöst kär jag är. Hur ska jag tänka då jag ska välja? Just nu känns det som om jag kommer bli olycklig, vem jag än väljer…


SVAR

Hej,

Ja, man kan vara kär i fler än en samtidigt. Du är det, och många andra är och har varit det. Det är inte konstigt eller fel. Frågan är vad man gör med det. I vårt samhälle är monogamin norm, dvs att det anses rätt och normalt att leva i en relation med en person åt gången och fel, underligt och lite konstigt att leva i flersamma relationer (som kan se ut på olika sätt).

Som jag ser det blir inte kärleken mindre av att riktas mot flera personer. Du kan alltså vara precis så jättekär som du är i båda två. I den bästa av världar skulle du inte behöva välja. Problemet är att många inte vill höra talas om flersamma relationer, och än mindre leva i en. Det kan handla om svartsjuka, rädsla att förlora personen eller fördomar. Oavsett anledning så kan det bli ett hinder.

Du måste själv fundera över om du vill försöka prata med killarna (om det nu utvecklar sig till en kärleksrelation till dem) om att ha ett mer öppet förhållande. Det blir kanske svårt, men det kan bli lika svårt att försöka välja någon av dem. De kanske inte alls tycker att det är konstigt.

Hör av dig igen om du vill!


Visningar : 1025

Senaste frågorna

Se Alla