user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag är en tjej på 16 år som har varit utsatt för både fysisk och psykisk mobbning i ca ett år. Detta var i sjuan vilket var två år sedan nu och till åttan bytte jag skola. I den nya skolan trivdes jag hur bra som helst, älskade min nya klass! Vågade till och med börja prata med killar igen (det var speciellt två killar som mobbade mig) men det var framförallt en kille i klassen som jag kände att han, han är nog pålitlig och snäll så han var den första killen jag vågade börja prata med efter sjuan. Nu har jag precis gått ut nian efter två år med denna underbara klass och jag är förkrossad såklart eftersom dem hjälpt mig med så otroligt mycket som min scenskräck till exempel. Men mitt ”problem” nu då. Den killen jag började prata med, efter jullovet i åttan började jag inse att jag tyckte om honom, mycket mer än bara en vän. Jag har gillat killar förut (dock aldrig haft pojkvän eller kysst någon) och detta var en helt annan känsla, när han pratade med mig var det som att det bara var vi två på hela jordklotet och som att allt bara stannade. Låter klyschigt men det kändes verkligen så och gör det fortfarande när vi pratar. Han kommer gå gymnasiet i en annan stad och satsa på sin sport men jag är så rädd att förlora honom! Har panik och gråter över det varje kväll… Hans föräldrar och brorsa bor kvar i denhär staden så han kommer ju hem ibland men ändå. Jag tycker om honom så himla mycket och han har varit den som har gjort att jag inte varit rädd för att gå till skolan, han är min trygghet men jag vågar inte säga det till honom… Han har dessutom senaste året betett sig som att han gillar mig också väldigt mycket och flera har sagt det till mig innan jag tänkte på det och utan att dem visste att jag gillade honom. En tjej som är hans barndomsvän vet att jag tycker om honom och hon frågade honom hur han kände för mig när en stor del av klassen grillade och var vid en sjö. Han svarade att han tyckte om mig mycket men att han skulle tänka på ”hur” han kände. Tyvärr fattade inte jag att dem pratade om det så jag kom precis efter att han svarat och dem tystnade men började snabbt prata om annat och med mig. Min fråga är då, hur ska jag tolka det svaret han gav? Jag har ju bara sommaren på mig för att han ska få veta hur jag känner innan vi börjar gymnasiet och jag har som sagt panik… Är dessutom jätterädd inför gymnasiet och att det ska bli som i sjuan… Mvh Amme


SVAR

Tack för att du skrev till oss. Jag vill börja med att säga att jag är så ledsen att du har blivit utsatt för mobbing och tycker att du är väldigt stark som har tagit mod till dig att skaffa vänner i din nya skola.

Vad kul att du har träffat någon som du tycker mycket om och känner dig trygg med. Mitt råd till dig är att passa på att umgås så mycket du kan med den här killen innan han flyttar till en ny stad i höst. Ju mer ni umgås, desto starkare kommer ert band till varandra bli.

Jag förstår att du önskar att din kompis hade fått svaret på hur han kände för dig med det är något du kan ta reda på själv under sommaren. Ni verkar ändå så pass nära varandra så att ni kan prata om känslor. Jag tycker svaret han gav din vän var positivt. Så mitt råd till dig är, umgås med honom så mycket du kan, gör roliga saker ihop och få modet att tala om hur du känner för honom. Tänk om han sitter med samma tankar och inte heller vågar säga någonting?

Lycka till!

Vänliga hälsningar,

Nina


Visningar : 908

Senaste frågorna

Se Alla