user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag är en tjej på 15 år och detta kanske är helt fel ställe att skriva på men tyckte det var värt ett försök då jag verkligen hade behövt ett tips eller aa.. Det är så här jag lever i en mindre förort där vi är det ”populära” gänget på 5 tjejer,härom dagen så sov jag med en av tjejerna tillsammans med en av killarna,jag och två andra(dem populäraste tjejerna med makten) hade snackat om att dem andra två aldrig hör av sig och det blev en liten konflikt. Som alla andra tjejer snackas det väldigt mycket skit och det vet nog alla om, jag och min bästa vän har snackat en del om hur dem två (populäraste) behandlade folk osv så när jag o dem två då skrev att vi inte tyckte att dem hörde av sig osv typ gick emot dem lite så blev hon väldigt arg på mig och skrev privat ”vad fan händer nu? du som snackat massa om hur dem behandlat folk nu är du precis lika dan” kompisen jag sov med då hade tydligen sätt en del av sms och anklagade mig o min bästa vän direkt tillsammans med den andra populäraste tjejen att vi snackat en jävla massa skit osv. Vi vet att dem snackar VÄLDIGT mycket om oss och alla andra men nu blev det en stor sak och aa hur ska jag lösa detta har du något tips? Väldigt väldigt tacksam för svar då jag o dem populäraste spelar i samma fotbollslag och dem jag hänger med och om en vecka ska vi åka på gothiacup i Göteborg den största cupen inom ungdomsfotboll o man umgås ju liksom med sina kompisar även om man är där med sitt lag och jag vet att dem andra populäraste tjejerna skulle säga massa grejer om mig om folk frågade varför vi inte umgås och alla vill liksom vara runt dem typ så alla skulle liksom hålla med dem även om dem vet v hur dem två kan vara för ingen bågar gå emot dem..jag vill verkligen att detta ska lösa sig så att jag vill följa med till cupen löser det sig inte vet jag inte om jag ska stå över..


SVAR

Hallå i sommarvärmen!

Tack för att du skickade in din fråga, men nu kommer ju tyvärr mitt svar lite sent. Om jag inte missminner mig är det två veckor sedan GothiaCup spelades i Göteborg och du har troligen därför redan hittat ett sätt att hantera situationen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du åkte med till cupen och att du hade en fantastisk vecka. Man skall inte låta skitsnack ta upp för stor del av livet.

Som du skriver, snackas det väldigt mycket i ert umgänge och en sak som från början inte var så stor blev helt plötsligt jättestor. Det viktigaste i sådana situationer är att fråga sig själv och den andra personen, varför bråkar vi? Är det en fight som är värd att ta? Eller skall man be om ursäkt och lägga ner det? Detta är något som vi alla värderar olika, en konflikt som är viktig att ta för mig kanske inte är lika viktig för dig och det gäller därför att ifrågasätta sig själv.

Jag reagerar på att du skriver att ingen vågar gå emot dem, jag hoppas att du lyssnar på dig själv och gör det som du tycker är rätt, även om det innebär att behöva gå emot dem. Stå på dig och var stark.

Kram,
Madeleine


Visningar : 1329

Senaste frågorna

Se Alla