user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Jag tror jag har adhd asså inget skämt asså men vem ska jag vända mig till eftersom min mamma tror inte på mig men jag känner att de finns något udda med mig. Jag får lätt damp, jag kan inte va fokuserad en lång tid, jag måste alltid göra något och jag har haft en extra energi hela livet typ. Många har sagt till mig att jag har adhd. Många som har sagt det är lärare men ingen lärare gillar mig för jag kan inte behålla lugnet och måste oftast röra mig hela tiden. Jag vill inte ha en diagnos men jag vill bara veta om jag har något, för det är jätte svårt för mig i skolan oxå när jag inte kan koncentrera mig eller sitta still. Vem ska jag vända mig till och borde jag verkligen ta ett test för ingen vill ha en sån sak eller vad man ska säga. Snälla hjälp mig!


SVAR

Hej på dig! Tack för din fråga.

Det låter som att du behöver få detta utrett, om du upplever att det är något som begränsar dig i vardagen och om det hade varit lättare att hantera om du fick satt ord på det. De som kan utreda om du har någon funktionsnedsättning eller liknande är utbildade läkare. Mitt råd är därför att du bokar en tid hos din läkare/ skolsköterska/vårdcentral, för att starta en utredning av ditt beteende. 

Kom ihåg att det många gånger (tyvärr) kräver att man behöver stå på sig för att få en utredning, så ge inte upp.

Jag håller mina tummar för att du får den hjälp du har behov för inom sjukvården och jag hoppas att svaret som ges där kan hjälpa dig i skolan, i relationer och i vardagen.

Kram,
Madeleine


Visningar : 1262

Senaste frågorna

Se Alla