user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej! Jag har blivit mobbad för mitt utseende! Folk säger att jag har stor näsa, tjocka lår, tjocka kinder och väldigt ful! Jag orkar inte mer! Det har varit såhär i snart 7 år… Vad ska jag göra?


SVAR

Hej,

tack för att du skrivit till oss. Du måste berätta det här för någon vuxen genast! Finns det någon lärare du har bra kontakt med på skolan. Du har mänskliga rättigheter om att vara den du är, se ut som du gör och gilla de sakerna du gör, utan att någon ska kränka eller behandla dig illa. 

Har du någon gång tänkt tanken att försöka hos skolkuratorn? Där kan du också få stöd. Alla lärare och skol kuratorn har ansvaret i att stoppa detta och att hjälpa dig, sköter lärarna detta snyggt behöver det inte bli något problem. Du kan inte gå dag ut och dag in såhär längre utan att någon personal på skolan vet om detta. Om det är så att de kränker och hånar dig för att du berättar för lärare, så är även det något läraren måste ta på allvar. Du kan ju testa med att skriva ett brev/mail till en lärare du känner förtroende för och även berätta din rädsla. Om skolan inte får veta något, så får de heller inte chansen att hjälpa dig. För detta problem är inget du kan lösa själv. Har din familj försökt prata med skolan om detta?

Jag tänker även på möjligheten att hitta nya kontakter via nätet istället. Det finns flera olika sajter där man umgås med andra i sin ålder i olika forum, spel och chattställen. Testat det?

 Jag tycker även du ska prata med din familj om detta, de behöver veta vad du blir utsatt för i skolan. Kom ihåg att det är ALDRIG ditt fel till att de i klassen kränker dig, du har rättigheter att vara den du är utan att bli kränkt.

Skriv till mig igen om du vill så jag får reda på hur det går för dig! Var rädd om dig!

Vänliga hälsningar,

Nina


Visningar : 954

Senaste frågorna

Se Alla