user-image
Okänd
Kille ,16 år

Hej! Snart har halva sommarlovet gått och jag ska åka till min pappa, men nu har jag börjat fundera lite till om jag verkigen vill det grejen är att hos min pappa (har en låtsas mamma och två låtsas systrar där) så bor jag och mina två bröder i den gammla radhus lägenheten med två sovrum och en friggebod ombyggt till ett sovrum, jag tycker verkligen om min pappa och låtsas mamman är snäll med (inga större problem med systrarna heller), men här kommer de problem som får mig att börja fundera, min mamma brukar prata med mig om hur pappa försöker få min yngsta lillebror att flytta från sin skola och vänner för att bo med min pappa hela tiden samma med min andra lillebror fast han har bestämt sig för att vara med pappa varannan helg, och jag åker dit lite då och då för födelsedagar tex vilket fungerar bra. Men somsagt jag tycker om att träffa min pappa och låtsas mamma och systrar men jag känner jg inte riktigt kan vara mig skjälv där då jag inte kan göra så mycket som jag vill (jag är snart 17år) jag mer eller mindre måste följa med på en massa utflykter trotts att jag inte riktigt vill det kan inte vara uppe med en till kl11 på kvällen och kan då inte spela på datorn med vänner (sover och bor i vardags rummet på soffan) och kan inte heller få vara i lugn och ro ensam på grund utav det. Jag liksom känner jag jag måste bli en annan person jag inte riktigt är, min pappa verkar försåt mig lite om det och försöker stötta mig då jag verkar vara lite hängig pga det men när vi väl ska åka någonstans så är han med och försöker få med mig. Jag och mina småbröder brukar bråka mycket mer där troligtvis pga det lilla utrymmet. och jag kan inte heller riktigt känna mig med i ”gänget” då mina småbröder blir helt andra personer med (som jag försöker bli när jag är där) och min systrar är väldigt tjejiga och ingen utav syskorna är i min ålder en utav systrarna är 21 år och den andra är 14 vilket är samma ålder som min äldsta bror och sen har jag min yngsta bror på 10 år. Nu är det här väldigt svårläst troligtvis men jag har nästan bara kunnat tänka på om jag ska åka till min pappa elr inte mestadels utav sommaren det har liksom bara gnagt i mig och har nog bara skrivit det som först kommit ur min hjärna och låtit det flöda och jag hoppas att min fråga är klar nog. Mvh


SVAR

Hej,

jag är lite osäker på vad som är din fråga exakt. Jag utgår från att den är: 'ska jag åka till min pappa på sommarlovet'? Hoppas det stämmer. Tyvärr kanske det här svaret kommer lite sent in på sommarlovet?

Det låter som att du har det rätt bra hos pappa, det är klart att det inte alltid är lätt att hänga med familjen och pappas 'nya' familj, och passa in i deras liv, med regler och vanor men det låter som du har en stöttande och förstående pappa som försöker få dig att känna dig hemma även hos honom. Prata med dina föräldrar om hur du känner, de kan ju inte underlätta för dig om de inte vet hur du mår. Du har rätt att bestämma om du åker till pappa på sommarlovet eller inte men tänk igenom noga vad du vill och vad som är bäst för dig och din pappas relation. Det är inte lätt att finna sig i en situation som man inte valt själv, men man kan göra det bästa av det. Stort lycka till!


Visningar : 1344

Senaste frågorna

Se Alla