user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Varför är vissa killar bara ute efter sex och att få uppmärksamhet? Vi tjejer är fan inte bara ett substitut som man får göra som man vill med.


SVAR

Det var en bra fråga, som även jag undrar över varför vissa killar bara tänker och är ute efter sex. Jag håller med dig, tjejer är absolut inte bara något sexobjekt eller något som man kan göra som man vill med. Ni har precis lika mycket rättigheter som killar, att få känna er trygga, sedda, säkra och att bli behandlade med respekt. 

Men det jag tror det handlar mycket om är dessa normer (de oskrivna reglerna i det sociala livet) och attityder vi har i samhället. Killar och tjejer ska vara på ett visst sätt, annars riskerar man att bli utanför eller kränkt, vilket såklart är helt galet. Det finns normer om att killar ska vara starka, inte visa känslor, tuffa. Det är samma sak med denna sorgliga attityd om att killar tydligen får ligga med hur många man vill, medan tjejer blir stämplade som slampa.

Vi har en galen attityd och norm i samhället och detta kan vi alla hjälpa till att förändra. Om vi alla bara skulle acceptera varandra så som vi är och att fler skulle våga vara sig själva, så skulle dessa normer förändras. Att gå sin egen väg och att stå upp för sina rättigheter är viktigt. Vems liv lever vi? Bara vårat eget liv. Att välja vilka man umgås med är viktigt också, sortera bort de ovettiga personerna som inte visar ömhet och respekt. Sen spelar ju tyvärr grupptryck en stor roll i detta också, en del förändras när de är med en grupp, men skulle de vara själva skulle de aldrig våga göra saken. En del killar har lite svårt att kontrollera sin kropp (vilket såklart inte är någon ursäkt, bara en förklaring).

Det finns killar som är vettiga, det finns killar som vågar vara sig själva, som visar respekt och omtänksamhet. Det gäller bara att hitta dom guldkornen i en hög av sand.


Visningar : 2021

Senaste frågorna

Se Alla