user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hej! Jag mår dåligt när jag ser andra gör det vilket blev problem när jag träffade min nuvarande pojkvän. Jag märkte snabbt att han mådde dåligt och fick senare reda på att han lider av konstant ångest. För att dämpa det plus sitt ibland hetsiga humör snusar han. Jag har försökt få honom att använda en annan metod. Men inte lyckats. Har läst och hört att snus skadar kroppen och vill inte att han ska bli dålig. Vilka metoder kan användas för att dämpa ångest och ilska? Har försökt med att han ska ta djupa andetag och prata om det eller ignonera. Men inget verkar funka. /Maria


SVAR

Hej,

tack för att du skrivit till oss. Vad fint av dig att vara så omtänksam om din kille. Det kan ju finnas en anledning till att han mår dåligt men inte känner att han kan prata med dig om det och det är inget att ta personligt utan ibland är det lättare att öppna sig för en person man inte har en relation till. Jag skulle därför rekommendera att du föreslår att han hör av sig till närmaste ungdomsmottagning där han kan få träffa en kurator att prata med. 

Ja, snus är inte bra för kroppen, problemet är att vill han inte sluta självmant är det svårt att få honom att sluta. Men förhoppningsvis kommer han må bättre av att få komma och prata med någon om varför han mår dåligt så att han kommer att sluta självmant.

Vänliga hälsningar,

Nina


Visningar : 890

Senaste frågorna

Se Alla