user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej mina dagar är nu fullt ut upptagna av träning och mat. Jag har tappat koll på skolarbete rumstädning och liknande. Hela mina dagar går ut på att undvika faror i maten. Som e-ämnen härdade fetter raffinerat socker och liknande. Deffar eller bulkar ständigt. Men varje gång jag gått upp nåt kilo får jag liksom panikångest och börjar deffa igen. Så deffar i stort sett hela tiden Nu litar jag knappt på innehållsförteckningarna utan är alltid orolig att det kan ligga nåt skit i det att det inte är hälsosamt med inplastningen och så. Har alltid exakt koll på hur många kalorier jag fått i mig och hur mycket jag förbränt. Får alltid ångest om jag ska vänta på någon eftersom jag inte bränner det jag ätit. Det svåra är att jag faktiskt är vältränad. Jag har magrutor jag tar tunga vikter på maskinerna på gymmet och springer väldigt snabbt och länge. (tränar ungefär 2 timmar om dagen) Men handlar detta om nån ätstörning?


SVAR

Hej,

för mig låter det som någon form av ätstörning. En ätstörning kännetecknas av att all eller mycket tid av ens tankar går åt till mat, vikt och träning. Jag länkar till en sida du kan läsa mer om detta och även göra ett test:

http://www.atstorning.se/har-jag-en-atstorning-2/har-jag-en-atstorning/har-jag-en-atstorning-2/

Oavsett vad testet säger ringer varningsklockor hos mig när jag läser det du skriver. Just att du tappat fokus på skolarbete och istället lägger tankarna enbart på mat och träning. Har du svårt att bryta detta själv finns massor av hjälp att få, beroende på var du bor. Du kan kontakta en ungdomsmottagning, vårdcentral eller göra en egenanmälan hos de olika ätstörningsenheter som finns i landet. Var rädd om dig! /Annso


Visningar : 1397

Senaste frågorna

Se Alla