Frågor och svar om relationer

28 Aug 2014, 15:36 397

Ska jag berätta om min pojkvän?

Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag har träffat en kille på internet som jag är riktigt kär i. Han är 17 år. Vi brukar prata i telefon, skypa, och så smsar vi ofc. Jag älskar honom så mycket. Vi båda har bestämt att vi ska träffas nån dag, men grejen är att jag har inte berättat för mina föräldrar om honom. Borde jag göra det?

Svar
Annika Scutt
Fryshusets Nätvandrare

Hej!

En  viktig sak jag vill börja med är att jag tycker du ska tala om för NÅGON att du ska träffa honom. Jag tycker dina föräldrar har rätt att veta vem du träffar. De är ansvariga för dig, men inte bara det, de bryr sig om dig och vill säkert veta vad som händer i ditt liv. Jag tror på att vara öppen och ärlig. Fundera på varför du skulle vilja hålla honom hemlig? Hur är bäst att berätta för dem om honom. Du känner ju dina föräldrar och vet vad som funkar bäst. Vill du att han ska träffa dina föräldrar, se var du bor, ja då är det kanske trevligt att förvarna dem. Om han gör dig lycklig och är bra för dig, så tycker jag att du ska dela med dig av det.

Lycka till med kärleken och familjen!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar