user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej, Jag börjar 8:an.jag har skrivit här innan om min mobbnig. Det har blivit lite bättre men märker knappt skillnad så tack så mycket! Jag var inne och kollade på internet om det fans några lediga jobb på min skola för jag har lindrig utvecklingsstörning vilken är skönt för mig att veta vilka lärare som slutar. Och då ser jag att min träslöjdslärare ska sluta,han va en av min bästa lärare och han hade alltid lite extra koll på mig vilket va bra tillsammans med min underbara mentor. Jag va hos han 3 gånger i veckan och hjälpte till med klasser i slöjden jag har nämligen högsta betyget och har visat ett stort ansavar så han hade bra förtroende för mig. Det va samma på min gamla skola då fick jag va med hans bästa vän i slöjden varje dag! Till och med va i personalrummet! Jag mår nu dåligt och gråter mycket för min lärare ska sluta! Det är hemskt tycker jag. Jag fick gå ner nu på lovet och knacka på hos rektorn för att se om det va sant. Då sa hon ”nä varför tror du det?” Då sa jag ”konstigt då att det står att de söker en 100% känst på vår skola som träslöjdslärare! Då sa hon ” ok det är sant hur kunde du se det? Då sa jag att jag kunde se det på vår kommuns hemsida! Då sa hon ”lova att inte säga till någon!” Nu är jag förstås ledsen över det här och vet inte hur det kommer bli med min extra roll som lärare! Han sa alltid att jag kan bli precis vad jag vill! han som alltid tröstade mig när jag var ledsen,han som gav mig en klapp på axeln och sa att han va stolt över mig! Och han som alltid gav mig en kram! Han som var en av mina tryggheter! Det va så kul när han sa så här till eleverna ”är det något ni behöver hjälp med eller något ni vill ha reda på fråga då gärna min kollega! Barnen kallade mig fröken! Det var en mäktig känsla! Jag vill bli lärare i slöjd! Nu kommer mina frågor! 1:a hur tror du det kommer bli med min extra roll som lärare? 2:a varför tror du att alltid min rektor är så dum mot bara mig? 3:e vad ska jag göra för att inte sakna honom så mycket? 4:e tror du han har tänkt på vad som ska ske med mig? 5:e varför tror du att han inte har sakt något? 6:e vad ska man läsa på gymnasiet för att bli lärare? Det var allt för mig hoppas du har fått ett litet hum om vad som sker! Med vänliga hälsningar träslöjdslörarens kollega Mycket tacksam för svar!!!!


SVAR

Hej!

Det låter som du och din lärare hade en god relation och sådant är viktigt för att känna sig trygg i skolan. Jag kan verkligen förstå att det känns tungt för dig att din lärare slutar, men det är ju egentligen inte så mycket man kan göra åt det. Man måste acceptera att det kommer och går folk i sitt liv, då gäller det att tänka på vad man kan ta med sig av er kontakt för att utvecklas själv som person. Det låter ju som din lärare gav dig det du behövde, bekräftelse på att du är viktig och att du klarar av mer än du kanske tror själv. Kul att du fick lite mer ansvar än de andra!

Jag tror att din rektor har alldeles för lite kunskap om personer med särskilda behov som har diagnoser. Därför reagerar nog din rektor så, det handlar kanske även om rädslan av att göra fel och då blir allt fel. Jag har svårt att tro att det skulle vara personligt riktat mot just dig, men det förekommer ju såklart att man blir personligt kränkt av vuxna. Jag tycker du ska ta upp det för dina föräldrar, så de kan stödja dig. 

Det tar alltid tid att släppa personer som betyder enormt mycket, tankarna kommer kanske alltid finnas med dig i ditt liv. Men som jag sa innan, det viktiga är att du tar med dig vad läraren lärde dig så att du kan fortsätta utvecklas ändå.

Det är mycket möjligt att han känner sig ledsen över att ni inte kan ses mer. Jag tror absolut att han lite då och då funderar på hur du har det just nu och hur du kommer bli bemött av din nya lärare. Jag tror att han inte visste hur han skulle säga det till dig eller så kan det helt enkelt handla om andra orsaker än dig. Tex att han fick sluta snabbt av någon anledningen, kanske hittade han ett nytt jobb, kanske han var tvungen att flytta snabbt eller så kanske det handlade om att din skola ville dra ner på personal pga dåligt med pengar.

Det allra bästa om man vill bli lärare är att gå samhällsprogrammet på gymnasiet.


Visningar : 2092

Senaste frågorna

Se Alla