user-image
Okänd
Kille ,14 år

Hej, jag har adhd, hur får man bort det?


SVAR

Hej, tack för din fråga. 

ADHD är ingenting som du kan "få bort". Men du kommer med tiden att lära dig att hantera symptomen, och i takt med att du lär känna dina "triggers" och symptom kommer det med hög sannolikhet att kännas lättare.

Idag finns det olika mediciner som kan minska symptomen av ADHD, om du ännu inte provat dessa kanske det vore ett alternativ? Din läkare kan, om han/hon tycker det är aktuellt, skriva ut den medicin till dig. Annars är mitt förslag att du försöker ha en vardag med hälsosamma och fasta rutiner. Både träning och bra kost har i flera fall bidragit till att personer upplevt att symptomen minskats. En vardag med fasta rutiner gör också att det mesta blir förutsägbart och att stressen minskas, vilket ofta underlättar för personer med ADHD. Det kan också vara aktuellt att du tänker över när du får flest symptom, alltså när du reagerar som mest och varför? Genom att kartlägga dina så kallade "triggers" kan du arbeta med dessa och i vissa fall också undvika dem.

Det finns massvis med information om ADHD, både på nätet, i böcker och i broschyrer. Kolla gärna och se om du hittar något som passar dig och som kan hjälpa dig att hantera din ADHD. Kunskap är aldrig tungt att bära. Om du har några fler frågor, så besvarar jag gärna dem. 

Kom ihåg att ADHD kan vara en tillgång, när man lärt känna sina symptom, eller det är iallafall min åsikt. :)   


Kram,

Madeleine


Visningar : 1224

Senaste frågorna

Se Alla