user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej! Jag är en tjej på snart 15 år som börjat få ångest för en grej som jag knappt tänkte på innan. Religion. Jag är jätterädd för döden och att hamna i helvetet eftersom min livstil går emot alla världsreligioner. Jag fattar inte hur jag börjat få så mycket ångest över det eftersom både min mamma och pappa är ateister. Men grejen är det att jag känner lust, jag känner avund, jag tkr att HBT-personer ska få gifta sig, jag svär osv och nu på senaste tiden har jag blivit jätterädd för att hamna i helvetet… Jag har så mkt ångest att jag inte riktigt kan njuta av livet…vet inte vad jag ska göra.


SVAR

Hej,

tack för att du skrivit till oss. Jag tror att din rädsla i grund och botten bottnar i något annat men som du inte vet vad det kan vara. Jag tror att det skulle kännas bättre om du pratar med dina föräldrar eller någon annan vuxen om hur du mår. Det är inte meningen att du ska gå med mycket ångest! Du kan också kontakta närmaste ungdomsmottagning och få prata med en kurator där. Hoppas du får hjälp med dina rädslor nu annars får du gärna höra av dig igen.

p.s Om det finns ett helvete är jag säker på att man inte hamnar där för att man svär lite. Du behöver inte vara orolig.

Vänliga hälsningar,

Nina


Visningar : 975

Senaste frågorna

Se Alla