user-image
Okänd
Tjej ,20 år

Hej! Jag har lite funderingar kring livet i sig. Ibland känns det som om jag inte kommer någon vart i livet, jag har under en viss period inte mått bra. Jag går i för sig hos en och pratar och det känns jättebra och är sakta men säkert på väg uppåt! Men känns ändå som jag står och stampar på ett och samma ställe…Det händer verkligen ingenting nytt i mitt liv. Jag gick ut skolan ett år senare alltså i år. Så jag är arbetslös för tillfället men har sökt lite jobb men går ganska trögt :/ T.ex. skulle jag vilja ta körkort men jag kan ju inte, har ju inget jobb och därför ingen inkomst. Jag har alltid velat ha en hund men det kan jag ju inte heller köpa. Har ingen kille heller eller ens pratar med någon. Känns som mitt liv bara rinner iväg o där står jag och inte kommit nån vart..vill inte känna så :( Mina vänner ligger steget före känns det som. Men är det inte så att det går inte alltid rakt för alla? Ibland måste det väl gå snett för att kunna gå rakt eller? Sen är det så att jag har haft så nog med mig själv så har inte orkat tänka på allt annat dock..Vill att nåt ska hända… Tack på förhand! :)


SVAR

Hej, tack för dina frågor och tankar! <3 

Jag måste säga att på ditt meddelande låter det som att det har hänt en hel del. Du är på väg mot ett bättre mående, du pratar om det som tynger dig och du har gått ur skolan. Grymt ju! Men att vara arbetslös förstår jag känns jobbigt, tyvärr har vi ju allt för hög arbetslöshet bland unga i Sverige, men har du testat att söka jobb som timvikarie? I butik, på ålderdomshem, på fritidsklubb mm.? Eller bli volontär? Låter som en del av dina steg kommer att komma när du fått en inkomst och en meningsfull vardag. Inte låter det som att du står och stampar inte, det låter snarare som att du har en massa tankar och visioner om framtiden. 

Det går inte att stressa genom livet, det vinner vi inget på. Passa istället på att njut av de framsteg nu gjort, se hur långt du kommit, slappna av och andas ut. Och nej, livet går inte alltid rakt för alla. Frågan är om det går rakt för någon? Jag tror att vi alla har perioder där det går lite snett, för hur skulle vi annars hitta den raka vägen? Om man inte vet vad som är fel, hur vet man då vad som är rätt? Livet är en resa och vi lär oss med tidens gång, vi blir klokare, vi lär oss och utvecklas i den takt vår kropp och psyke tillåter. Ingen annan kan bestämma i vilket tempo vi skall göra våra val, ta våra beslut eller ta våra steg (framåt eller bakåt). 

Njut av att vara där du är just nu. Dröm om framtiden och sätt upp mål. Tänk tillbaka på din hittills gjorda resa som en styrka & glöm aldrig att du är huvudpersonen i ditt liv. 

Dina val, dina beslut, ditt tempo! 

Styrkekramar,

Madeleine


Visningar : 1513

Senaste frågorna

Se Alla