user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Känner att det va dags för att fråga någon expert nu. Ska försöka få detta kortfattat.. Är 15 år och har ett tjej gäng, vi är fyra varav en utav tjejerna har pojkvän som hon varit ihop med i ett år. Han är väldigt mycket äldre och bor själv så vi brukar ofta umgås där hos han. Märkte för ca nån månad sen att han verkade flörta med mig/va intresserad och jag är helt ointresserad eftersom såna killar inte faller för min smak o de skulle va helt idiotiskt att göra nåt mot min kompis.. Hur som helst så började han skriva till mig där man kan skicka bilder o så.. Till en början va de bara vanliga bilder där det ex stod ”jobbar”. Jag svarade bara kort o inget som gick över ”kompis-gränsen”. Men sen en kväll så fick jag bilder på han där han stegvis skickade bilder på sig själv tills de va en bild på hans penis. Jag skrev då att det inte va schysst mot kompisen och att han skulle sluta. Efter några dagar berättade jag de för kompisen o hon blev helt förkrossad vilket jag förstår såklart. Pratade med henne en dag o då skyllde hon på att jag va intresserad av honom även att jag sa emot så trodde hon mig inte!!! Nu har hon inte pratat med mig på 1 vecka o i skolan ignorerar hon mig men jag ”tvingas” dras med i gänget eftersom jag inte har några andra kompisar. Är helt förkrossad!!! Hon är min andra bästa vän och jag kan inte göra mer än vad jag redan gjort!! Hon säger att vi aldrig kommer bli som kompisar igen o jag vet inte hur jag ska göra!!! Hon är den som får mig att må bra, hon som jag berättar allt för och hon som jag kan göra allt med!! Vill inte prata med mina föräldrar för de skulle aldrig förstå!! Jag gråter nästan så fort jag tänker på detta!! Vill bara att vi ska va vänner igen! Jag har inga andra att vara med!! Tacksam för svar så snart som möjligt :-)


SVAR

Hejsan! Tack för du skickade in dina tankar och funderingar till mig. <3 

Först måste jag säga, att jag tycker att du har gjort helt rätt. Ärlighet varar längst! Tänk vad mycket värre det hade blivit, om din bästa vän själv hade upptäckt att han skickat dem bilderna till dig? Då hade hon förmodligen blivit förbannad på att du inte sagt något. Så jag tycker du har gjort helt RÄTT som har berättat det. 

Sen är det ju fruktansvärt elakt och fel av hennes kille att skicka dem bilderna till dig. Det är han som har gjort fel och varit dum, det är han som har gjort henne förkrossad, det är han som har svikit hennes förtroende. Du har varit en bra bästa vän, och även om din bästis tar detta väldigt hårt är jag säker på att hon tids nog kommer att inse att det var han som gjorde fel och inte du. Det var ju inte du som skickade bilder på ditt underliv... 

Fattar att detta är skitjobbigt för dig och att du känner dig ledsen, men återigen du har gjort rätt! Din bästis förtjänar inte att bli dåligt behandlad av någon och du har helt klar visat att du står på hennes sida och vill hennes bästa. 

Även om hon inte kan se/fatta det just nu, så är hon väldigt lyckligt lottad som har dig som bästis, och du är en jättefin människa! :) 

Kramar Madeleine


Visningar : 1681

Senaste frågorna

Se Alla