user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej ! Jag får seriöst ångest när vi ska ha idrott, eftersom jag är SKITMYCKET livrädd för killar, jag har ingen aning varför, eller jo jag typ har det, det är nog troligen för att jag blev mobbad åk 6-7 av en grupp killar. Så det sitter väl kvar i huvudet ända sen dess. I allafall jag är 18 år nu och jag måste väl kunna släppa taget om det någon gång, MEN någon kan inte bara säga till mig att ”släpp det nu, det var ju längesedan” jag vet INTE vad jag ska göra för när torsdagen närmar sig (idrott då) börjar magen bli dålig och jag svettas och mår dåligt. Jag har en kurator jag kan prata med om saker, men jag vet inte hur hon ska kunna lösa detta. Det jag inte gillar med killar och idrott är hur hårdhänta dom är och i andra lagsporter helt allmänt när folk står och GLOR på en när alla inte får plats på banan (ex innebandy) eller som i brännboll när alla kollar på en när man ska slå bollen. Jag kan seriöst brista ut i gråt bara jag tänker på detta ! Jag vill bara rymma från skolan när vi har idrott, men jag måste ha betyg i idrott så jag kan inte.. Majoriteten av vår klass är killar, så jag vet inte ens om man kan splittra upp i lag, tjejer för sig och killar för sig. Gympaläraren är en kille så han kommer nog inte fatta ett skit hur svårt det kan vara, inte för att jag säger att alla är så men just denna är så. Efter alla dessa år har jag gått mig fram i idrotten på något sett, MEN jag vill kunna ha idrott utan någon ångest, utan att jag ska vara livrädd för lagsporter. Jag menar vi går ju faktiskt i gymnasiet nu, VARFÖR kan vi inte bestämma själv vad vi vill göra på idrotten , då kommer troligen garanterat många tycka det är mycket roligare ! /Panik, panik jag vet inte vad jag ska göra. Hjälp?


SVAR

Hej!

Du berättar om din rädsla för killar på idrotten och den känslan är vanligare än vad man kan tro. Idrotten är många elevers skräck i skolan och speciellt för dig som blivit kränkt av killar tidigare. Jag förstår verkligen din känsla, men det är ju även som du säger, du måste gå på idrotten för att lyckas med betyget.

Ibland är det så att man måste utsätta sig för sina rädslor för att bli av med dem eller för att börja kunna lita på folk. Men jag tycker verkligen du ska ta upp detta för din kurator, så får ni göra upp en plan på hur du ska agera när det är idrott. Det du även kan göra är att försöka få någon vän du känner dig trygg med i ditt lag. Jag tycker även du ska göra idrottsläraren medveten om detta, så att han förstår dina reaktioner på lektionen. 

Tänk på hur lång tid du hittills har klarat av detta problem på idrotten, man klarar oftast mer än vad man tror. Lycka till! kram


Visningar : 1164

Senaste frågorna

Se Alla