user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej, Jag är jätte förvirrad om mina känslor för en tjejkompis, jag har känt henne några år men inte umgåtts så jättemycket med henne som jag borde. Jag har börjat vara och prata med henne mer nu, men jag är osäker på hur jag känner för henne. Hon skrev som kompisar emellan, att hon tyckte om mig förut, och jag har typ alltid haft känslor för henne tror jag. Jag inbillar mig ibland att jag och hon skulle kunna ha ett förhållande, jag tycker hon är väldigt attraktiv. Men anledningen till att jag typ aldrig är med henne är för att jag har väldigt svårt att prata med tjejer, jag har liksom inget att prata om. De är bara tomt och jag har ångest för de, några tips på hur jag kan göra de lättare att prata med tjejer? Jag har inte så bra självförtroende så jag vågar knappt göra nånting eller prata, jag vill bara kramas med henne. Jag är inte speciellt tuff av mig, jag är mer mjuk och osäker. Hon är helt öppen med att vara med mig, och nu så sist när jag var med henne så var jag irriterad på mig själv, just för de här. Men jag tänkte att jag kanske skulle må bättre om jag skulle vara med henne, men då så när jag var hemma skrev jag något dumt o nu vet jag inte om hon e sur på mig. Det hände en grej förra året när jag var mycket värre än så här och då ville hon inte ha kontakt med mig för att jag aldrig var med henne och jag tror de är för jag skrev ofta med henne som om hon vore en killkompis, alltså korkat, fula ord och massa sexuella skämt och sånt.. Känner mig jättehemsk, och jag vet inte vad jag ska göra. Några tips på vad jag kan göra för få bättre självförtroende och våga saker? Jag vill verkligen inte förlora henne som vän, hon flyttar till Stockholm efter 9:an.


SVAR

Hallå där. Tack för att du delade med dig och skickade in din fråga. 

Jag tror att man kommer långt med att tänka "behandla andra som du själv vill bli behandlad". Försök också att sätta dig in i din kompis situation. Hur hade du reagerat? Om du va tjej, och hade en killkompis som drog en massa sexskämt, hur hade du reagerat då? Om din kompis kallade dig för en massa fula ord, hur hade du reagerat då? Jag tänker att det ofta handlar mer om personlighet än om kön. Vissa personer gillar "råa" skämt, hets och väljer att använda fula ord, andra reagerar på detta och kan känna sig dåligt behandlade, kränkta mm. Men som utgångspunkt är det bäst att skippa den elaka och råa stilen, satsa på att vara snäll och charmig istället, då får du tjejerna på fall. ;) 

Om man är stark och trygg i sig själv, väljer man ofta att omges av personer man mår bra av, och sorterar bort dem som inte bidrar positivt. Jag tänker att detta är vad din kompis gjort, om du sårat henne så har hon förmodligen valt att dra sig undan, för att inte bli sårad igen.

På ditt meddelande fattar jag det som att det kan ha funnits en viss osäkerhet hos dig som gjorde att du snackade med din tjejkompis som du gjorde. Vad grundar sig denna osäkerhet i? Försök att bli trygg i dig själv, stå för dina värderingar och dina ageranden. 

För att fixa situationen med din tjejkompis tänker jag att du för det första skall be om ursäkt, och för det andra skall du inte göra samma sak igen. Prata istället med henne som du pratar med dem andra personerna i din närhet som du respekterar och tycker om. Hur pratar du med dina föräldrar? Hur pratar du med dina lärare? Med din tränare? Med dina syskon? Alla människor är olika, vissa tål mer än andra och det är viktigt att känna av stämningen.

Det låter helt klart som att du tycker att du behandlat din tjejkompis fel och att du vill göra om och göra rätt. Det är en bra utgångspunkt, ta nu modet till dig, be om ursäkt och behandla henne med respekt. :) 

Kramar,

Madeleine


Visningar : 1045

Senaste frågorna

Se Alla