user-image
Okänd
Kille ,18 år

Hej! Jag är en tjej och har ett problem, jag vet inte om jag är kär eller inte. Vi har varit kompisar i snart 12 år, och det har verkligen funkat jättebra, men nu har det bildas känslor. Jag vet inte om jag älskar han bara som bästa vän eller om det är något mer än så? Tänker på honom hela tiden, vill skriva med han hela tiden, vill göra allt. Vi har sagt att till varandra att vi är bästisar. Jag har fått den känslan att han gillar mig, han blir avundsjuk och vill veta allt om mig, han vill allt väl och är en super snäll kille. Men något som är jobbigt är att jag inte alls vet vad han vill. Jag vågar inte prata med honom om våra känslor, vad han känner för och vad jag känner för han. Han är den inte mest öppna personen som jag är. Vad ska jag göra och hur?


SVAR

Hej, tack för du skickade in din fråga. <3 

Jag förstår att det känns svårt och att du inte riktigt vet hur du skall göra, men mitt råd är att du nu och i framtiden alltid följer din magkänsla och ditt hjärta till 110%. Vad vill du göra? Vill du fråga honom rakt ut vad han känner? Vill du berätta att du inte vet vad du känner? Vad är det som gör att du inte vågar? 

Det låter på ditt meddelande som att han är en snäll, omtänksam och bra kille. Ta vara på honom. :) Jag läste att ni har känt varandra och varit vänner i många år, så jag är rätt säker på att det ligger något i din känsla av att han gillar dig. Om du vill veta om det är så, kan du kanske säga till honom att du har fått känslan av att han gillar dig som mer än bästis, och fråga om det stämmer? 

Att veta om man har kompiskänslor eller kärlekskänslor kan vara svårt. Men det låter helt klart som att han har en stor plats i ditt hjärta och i dina tankar. Hur skulle du reagera om han blev ihop med någon annan? Om du såg honom pussa någon annan? Om han skrev ett kärleks-sms till någon annan? Om du skulle bli upprörd/ledsen och bry dig om detta så tror jag att du har mer än kompiskänslor för honom. :) 

Lycka till med kärleken och vänskapen, vårda den väl och lyssna på ditt hjärta.

Kramar,
Madeleine


Visningar : 1079

Senaste frågorna

Se Alla