user-image
Okänd
Kille ,16 år

Hej, jag är 16 år. Jag har börjat första året på gymnasiet och jag går i ekonomi. Jag vet inte vad som har hänt med mig, men jag har tappat intresset för allt. Ibland vill jag flytta helt från mitt stad. Min fråga är hur kan jag flytta hemifrån, jag vill inte att mina föräldrar ska veta det. Jag vill att de ska veta det när jag har flyttat.


SVAR

Hej, tack för att du delar med dig av din situation.

När vi hamnar i nya situationer och miljöer kan vi ibland bli lite vilse i oss själva. Känslan som du beskriver, att inte känna igen sig själv och ha tappat intresset för det som man tidigare var intresserad av, är vanlig när man söker efter sin identitet. 

Tyvärr har jag svårt att se hur du skulle kunna flytta hemifrån utan att dina föräldrar får reda på det. Jag tänker att du kanske behöver hjälp att finna ett nytt boende? Möbler och inredning? Flyttpackning? Mitt råd är att du istället pratar med dina föräldrar om din önska att flytta hemifrån. :) 

Jag förstår  att det är många tankar som snurrar runt i ditt huvud just nu. Vill du snacka mer om din situation vill jag tipsa om Föreningen Tilia där jag är aktiv. Vi har en öppen chatt varje kväll, där du kan vara anonym och bolla tankar och känslor samt få stöd, råd och vägledning. Vi finns här för dig! 

Kramar,
Madeleine 


Visningar : 1575

Senaste frågorna

Se Alla