user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Jag får en masa panikångestattacker nu för tiden över att jag inte känner mig fin. Jag är tjock och ful och går runt med en klump i magen hela dagarna och kan inte tänka på nåt annat än att ”jag önskar jag fick anorexia och blir smal”. Men jag kan inte sluta äta, jag kan inte bli smal, jag kan inte träna, jag mår så jävla dåligt. Vad ska jag göra? vet inte vad jag ska ta mig till


SVAR

user-image

Hej där

Att drabbas av panikångest är jättejobbigt och hemskt och inget man vill önska någon. Så är det även med anorexia. Jag tycker inte du ska gå runt och tänka på att du vill få anorexi, det är absolut inte eftersträvansvärt och gör bara att du kommer att må ännu sämre. Vet du vad? Du kommer sannolikt inte bli lyckligare för att du är smalare, för lyckan sitter inte i vikten, den sitter inuti din själ.

Fundera itsället lite kring vad det är som gör att du får alla tankar om att du tjock och ful? Jag är säker på att du inte alls är tjock och ful utan snarare jättefin precis som du är. Vi kan alla ha dagar när vi känner oss mindre bra i kroppen men det betyder inte att vi är mindre värda för det eller att vi måste lägga alla våra tankar på det. När tankarna kommer, försök låta dem flyga förbi och tänk på något annat som du bryr dig om.

Varför ska du sluta äta? Vi behöver alla mat och näring för att hålla oss pigga och orka göra roliga saker som vi tycker om.

När du skriver att du inte kan träna undar jag lite vad du menar? Om du menar träning som att gå på gym så finns det ju så många andra fysiska aktiviteter som du kan ägna dig åt som du själv tycker är roligt. Dans, ridning, orientering, simning, gymnastik, fotboll - träning ska inte vara kravfyllt utan något som är kul - vad gillar du att göra på fritiden? Skriv en lista!

Kanske har du någon förälder eller vuxen du kan prata med om att du har dessa funderingar? Ibland är det bra att bara prata med någon som man tycker om.

Ta hand om dig

Kram! 

Visningar : 1888

Senaste frågorna

Se Alla