user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej, min mens slutade precis samma dag som jag hade sex. Jag hade dagen innan tagit mitt första p-piller igen och tog ett till några timmar innan vi hade sex. På morgonen fick jag kramper vid lungorna och mådde illa. Sprang på toan och spydde men bara saliv och luft. Jag undrar vad det kan bero på och hur stor chans det kan finnas att man blir gravid precis efter mens? Jag undrar också hur länge man ska äta p-p-piller innan man har ett bra skydd.


SVAR

Hallå, tack för du skickade in dina frågor. :) 

Att du mådde illa och sprang och spydde saliv och luft tänker jag tyder på oro i din mage. Är detta något som hänt upprepande gånger? När började symptomen? Började det i samband med att du startade med dina p-piller kan det eventuellt vara en biverkning och därför vill jag råda dig till att kontakta din ungdomsmottagning/gynekolog. Annars vill jag råda dig att kontakta en läkare, som kan se så allt står rätt till. 

Det är störst chans att bli gravid om man har sex i samband med sin ägglossning. Tar man sina p-piller som man skall, är dock risken att bli gravid mycket liten under hela månaden, eftersom att p-piller hindrar ägglossningen. Började du ta dina p-piller regelbundet från mensens första dag, är du skyddad från dag 1. Började du senare, har du ett bra skydd efter ca. 2 veckor. För att vara på säkraste sidan kan ni alltid köra med kondom de första veckorna. :) 

Om du har mer funderingar kring detta hänvisar jag dig till dina p-pillers bipacksedel eller din ungdomsmottagning. 

Kramar,

Madeleine


Visningar : 1991

Senaste frågorna

Se Alla