user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej Jag har haft ångest i 3 år då jag inte orkat med livet. Jag har gott igenom Hot, sexuella trakassider, nästan våldtäckt, strypt av en kille, utnytjad, allt detta kommer upp i mitt huvud så fort jag är ensam och tänker , eller när jag ska sova . Jag har frågat min kurator efter hjälp för att få tabletter och att bytta skola men ingen tar detta seriöst … Hjälp vad ska jag göra ?


SVAR

Hej!

Du berättar om din ångest över att du blivit trakasserad, hotad, nära på att bli våldtagen. Jag förstår att du fått ångest över sådana saker, för detta är ingenting som du ska behöva genomgå. Du har rätt att må bra och att känna dig respekterad och bli behandlad på ett bra/mänskligt sätt. Att din kurator inte tar dina problem på allvar är mycket märkligt och bekymmersamt. Skolan har ett stort ansvar i att se till så att du trivs och blir behandlad bra. Allt det du beskriver att du blivit utsatt för är olagligt och ska verkligen tas på allvar. 

Du beskriver att du vill byta skola. Detta är något som dina föräldrar måste veta att du vill. Du behöver ju gå och prata med någon vuxen regelbundet om det du varit med om. Du har gått runt redan i 3 år med denna ångest, det ska du inte ha behövt göra. Därför är det viktigt att du snabbt försöker hitta andra ställen där du kan få hjälp. På de flesta Ungdomsmottagningar har de en kurator som man kan gå till. Jag rekommenderar att du testar en ny kurator/psykolog någon annan stans än skolan.

Du berättar att du får dessa tankar mest när du är ensam och ska sova. Det är väldigt vanligt att man får det just då. Har du någon hobby eller fritidsaktivitet som du gillar? Det brukar vara en bra grej för att inte tänka på det jobbiga. Promenader med musik brukar även funka för många när tankarna blir för många. När du ska sova kanske det är bra att läsa en bok eller lyssna på lugn musik för att undvika de jobbiga tankarna.


Visningar : 1149

Senaste frågorna

Se Alla