user-image
Okänd
Annat ,14 år

Hej Madeleine ! Jag har en fråga om Adhd. Det är så att jag har det och jag har sjukt svårt att kontrollera min ilska… Så hur ska jag göra? ? Kan du snälla ge mig tips och så. Jag tar medicinen men den ger mig så fruktansvärt dålig aptit och så gör den mig så trött. Snälla hjälp mig ♥


SVAR

Hejsan, tack för att du skickade in din fråga. :) 

Att ha en bristande impulskontroll är vanligt när man har ADHD. Alltså en bristande förmåga att hantera och hålla tillbaka reaktioner och känslor. Du är inte ensam om detta, men jag förstår att det är jobbigt. 

Mitt första råd när det kommer till hur du kan bli bättre på att kontrollera din ilska är att fundera på vilka situationer du blir arg i. Vad är det som triggar dig? Vad går du igång på? Vad blir du förbannad på? 

När du har kommit fram till detta kan du lära dig att reagera och hantera annorlunda i dessa specifika situationer. Lär känna ditt beteende och bli därmed mer medveten i hur du agerar och vilka valmöjligheter du har. Träna och öva, det kan ta tid men du kommer att bli bättre på det, din förmåga att hantera dina impulser kommer att bli bättre.

Tyvärr har nästintill alla mediciner biverkningar, vissa fungerar bättre för en, andra fungerar sämre. Kanske skall du testa en annan medicin? Kontakta din läkare och hör hur möjligheterna ser ut. <3

Behöver du mer stöd och vägledning under vägens gång är du varmt välkommen att kontakta mig genom Föreningen Tilia

Stor kram,
Madeleine 


Visningar : 1262

Senaste frågorna

Se Alla