user-image
Okänd
Kille ,13 år

Tjena!! Jag är 13 år och går i 7:an och gillar en tjej eller jag är till och med kär i henne, men problemet är att hon är född 1996. Jag träffade henne för inte så länge sen på ett läger och det första hon gjorde när hon såg mig där var att gå fram till mig och börja prata med mig. Vi var väldigt mycket med varandra och gjorde liksom saker som att tåflörta, kramas osv. Jag vet inte vad jag ska göra, jag är liksom vän med henne på Facebook och har skrivit med henne där, och hon frågade efter en stund ”på vilket sätt tycker du om mig?” Jag svarade efter en lång tankestund med några fina beskrivande ord men jag vet inte vad jag ska göra. Hur ska jag kunna röra mig framåt i relationen? Hjälp!


SVAR

Hej, tack för att du skickade in din fråga till mig. 

Jag fattar att du tycker att åldersskillnaden kan vara ett problem, har jag räknat rätt är hon 5 år äldre än dig. I tonåren kan 5 år kännas som en stor åldersskillnad, framförallt med tanke på hur mycket man utvecklas. I åren mellan 13 och 18 händer det oerhört mycket både i kropp, knopp och socialt. Men om man tänker 5 års åldersskillnad mellan ett par i 50 års åldern är ju inte det så mycket... 

Det jag menar är att åldern inte behöver bli ett problem, så länge ni båda är mogna och på samma plan för relationen. Det viktigaste är att ni båda får säga vad ni tycker och tänker och att ni är snälla mot varandra. 

Om hon besvarar dina känslor kommer relationen att röra sig framåt, var så säker. Var dock noga med att inte göra något som du inte känner dig redo för, jag tänker framförallt sexuellt men också vad gäller andra saker som kanske är fullt normala i hennes ålder. Låt dig själv utvecklas i ditt eget tempo! 

Lycka till med kärleken.

Kramar,
Madeleine 


Visningar : 4481

Senaste frågorna

Se Alla