user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hej Helena! Jag är en 19 årig tjej som älskar att hångla och mysa, men jag känner att jag saknar kontroll över mig själv när det kommer till sex. För drygt ett halvår sen kom jag ur ett på många sätt ohälsosamt förhållande. Runt 6-9 månader in i förhållandet började han bli riktigt sur och bråkig när jag inte ville ha sex. Det ledde till att jag hade sex fastän jag egentligen inte ville, för att slippa bråka. Detta höll i sig från och till i ett år. Nu när jag är singel och hånglar och sover med en kille är det som att jag tvingar mig själv till att ha sex eller åtminstone FÖRSÖKA ha sex, fastän det inte känns riktigt bra. Och det slutar alltid med att jag har ångest efteråt. Det är som att jag har sex för deras skull för att jag inte känner att det finns något annat alternativ. Det här tär på mig och jag känner mig äcklig och utnyttjad. Vad kan jag göra för att ändra min syn på sex? Hur tar jag kraft till att säga nej? Kram.


SVAR

Hej,

tack för ditt mail! 

Du är inte ensam om det här. Det är alldeles för vanligt att man ger efter och har sex mot sin egen vilja. Det är tyvärr vanligt att känna att man inte "har rätt" att säga nej, eller avbryta när man börjat ha sex. 

Det är så hemskt att känslorna äcklig och utnyttjad ligger så nära. Ja, kanske är du utnyttjad eftersom du inte vill, men du är aldrig äcklig. Att vilja ha sex är inte äckligt, att ha sex mot sin vilja är inte heller äckligt. Det är däremot hemskt tråkigt att dina erfarenheter gjort att du känner dig tvungen att ställa upp på sex. 

Det kan vara lite olika vad som krävs för att kunna säga nej och känna efter vad man själv vill. Det kan vara en bra idé att prata med någon om hur man känner och har det. Kanske på ungdomsmottagningen eller en kurator på vårdcentralen. 

Berätta också för den du hånglar med eller har en relation med. Han vill säkert inte att du ska tvinga dig till något du inte vill. 

Du har aldrig någonsin en skyldighet att ha sex för någon annans skull. Jag förstår om du känner så, särskilt efter ett förhållande med en partner som inte respekterade din vilja utan blev grinig och bråkig. 

Stå på dig, den du först och främst ska ta hänsyn till är inte killen du är med, utan du själv!

Kram och pepp!

Helena


Visningar : 1642

Senaste frågorna

Se Alla