Stöd & Svar

12 Nov 2014, 11:14 129
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig, men min kompis berättade att hon hade en knöl inuti underlivet, jag lovade henne att jag skulle kolla om jag också hade det för att hon är jätterädd, och jag märkte att jag också hade det, men den va ganska långt ned, jag fick precis plats med hela pekfingret och sen kände jag den. Jag tycker detta är jättepinsamt och jag vill verkligen veta vad det är. Jag har hört att det kan vara livmoderhalstappen, men knölen var som sagt väldigt långt ned. (OBS: jag låg ned på rygg när knölen var som längst ned)

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

hej! Oj vad svårt att veta riktigt vad du menar. Naturligtvis är det förmodligen helt normalt om ni båda har likadana knölar, men jag tycker ni skall gå till en barnmorska som kan göra en undersökning så ni får veta säkert.  Kontakta tex en ungdomsmottagning. Man behöver inte berätta för sina föräldrar att man går dit om man inte vill. 

Lycka till!

Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar