user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag är 13 år, och när jag var 10 kunde jag sjunga i kyrkan utan problem. Nu är det värre. I skolan får jag panik när jag får uppmärksamhet. Jag skakar, stammar, känner hur min puls stiger och mår skit. Det värsta är att man ser när jag skakar, då hör man att någon viskar om det. Jag kan skaka över att läsa högt i boken, eller att gå till optikern. Jag vill inte prata med mina föreldrar om det. Jag tycker att det här är jättejobbigt. Jag försöker att bota det själv, igenom att räcka upp handen så mycket som möjligt, försöka prata och flumma i klassrummet så jag känner mig trygg. Men jag skulle vilja ha tips och stöd om det. Tack i förhand! :)


SVAR

Hej!

Det låter som att du förmodligen stissar upp dig själv lite innan du ska påbörja presentation. Vad tänker du strax innan du ska stå inför folk? Blir du orolig för något specifikt?

Det är ganska normalt att man kan känna sig lite orolig när man ska stå inför en massa folk. Men du skriver även att du mår dåligt när du ska till publika ställen. Vad är det som händer då? Känns det som att du får panikångest?

Återkom gärna med lite mer info om detaljer, så ska jag göra mitt bästa för att svara!

Kram!

Susanna


Visningar : 1105

Senaste frågorna

Se Alla