user-image
Okänd
Tjej ,20 år

Hej! Jag är en tjej med mycket tankar som kretsar kring skallen.. Jag är i en sådan sits där jag pressar mig själv, det är nästan så att jag inte tänker på det men det känns. Jag har typ ”måste” tankar i mitt huvud och det är jättejobbigt, jag mår dåligt av pressen. Jag har under en period mått dåligt eller gör det ibland men jag håller på att bearbeta detta. Jag har som en lista i huvud på saker jag måste göra innan jag fyllt 25 typ alltså sådana saker, jag vet inte det bara kommer upp. Jag är arbetslös för tillfället men försöker ändå göra det bästa av dagarna. Att vara vuxen är inte det lättaste inser man nu när man gått ut gymnasiet osv. Jag har en press över att jag inte haft sex ännu :( T.ex, jag blir stressad över det och att jag snart blir 21 år och fortfarande är oskuld.. Men nu det senaste tiden har jag varit upptagen med mig själv och då kopplar jag bort allt utöver för jag vill ju också må bra som alla andra! Blir också stressad när jag hör folk som ska flytta ihop eller att någon fått egen lägenhet osv., det kommer automatisk upp i mitt huvud den pressen…Har varit ledsen rätt ofta senaste tiden för jag blir så less på att jag är i den sitsen jag är i och må som jag gör :( senaste dagarna har jag inte alls mått bra.. Snälla hur ska jag tänka??? Jag tänker FÖR mycket ibland känns det som därför det blir den här pressen som kommer upp i huvud.. Tack på förhand! :)


SVAR

Hej fina du, tack för att du skickade in din fråga.

Jag förstår på din fråga, att du känner mycket press och stress över din tillvaro och framtiden, vilket är förståeligt. Vi lever i en värld där vi ofta sätter "omedveten" press på oss själva och försöker leva upp till ett ideal som vi själva är med till att skapa. Ibland fastnar man i ett dåligt mönster, där för mycket fokus hamnar på det negativa och det kan bilda en ond spiral som kan kännas svår att ta sig ur. Precis som du skriver kan det kännas som att man hamnar i en situation där man tänker och oroar sig för mycket. 

Ibland kan det kännas lättare när man delar med sig av sin situation till någon annan, att ha någon att bolla idéer och tankar med så att man får ett annat perspektiv på sin situation. Jag är aktiv i Föreningen Tilia som jag vill tipsa dig om, vi har chatt varje kväll och du är varmt välkommen att snacka med oss. <3 Du hittar oss genom denna länk: Föreningen Tilia

Du är 21 år och har förhoppningsvis många år kvar att njuta och glädjas åt livet. Ägna dig åt saker och aktiviteter som ger dig energi, umgås med personer som får dig att må bra, skratta vid varje tillfälle som ges och försök att se positivt på framtiden. Försök att inte stressa igenom livet, njut och uppskatta det. Försök att sätta upp realistiska delmål, vad vill du uppnå? Hur kan du uppnå det? Vad behöver du göra för att uppnå det? Kan du ta hjälp av någon med att till exempel hitta jobb/lägenhet? 

Tänk positiva tankar, ha en positiv inställning och finn ett lugn i själen - det blir bättre. <3 

Stor kram,
Madeleine


Visningar : 1311

Senaste frågorna

Se Alla