user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag behöver hjälp tack, jag började för första gången att äta p-piller i våras (april 2014) sen så slutade jag under sommarlovet (juni) och ända sen dess har jag inte fått min mens, det har gått 4 månader. Jag är inte gravid för jag har inte haft sex med någon, men jag vet inte vad felet är. Jag har tänkt börja med p-piller igen men är det säkert i och men att jag inte fått min mens på 4 månader? Kan det ha varit för att jag slutade äta p piller när jag var i mitten av en karta? Jag har läst att det är okej att man inte får mens efter 2 månader men inte 4, blir väldigt orolig här. HJÄLP!!!


SVAR

Hejsan, tack för att du skickade in din fråga. <3


Precis som du skriver, kan du inte vara gravid om du inte har haft sex med någon och att din mens har uteblivit beror därför på något annat. Oregelbunden mens kan man få vid rubbning av hormonbalansen, vid ätstörning, vid stress och vid flera andra tillfällen där kroppen är påverkad och inte i balans. Man kan också ha oregelbunden mens utan någon direkt anledning. 

Förmodligen är det inget du behöver vara orolig över, men jag förstår din känsla och jag vill därför råda dig till att kontakta din ungdomsmottagning, för att se så allt står rätt till innan du börjar med dina p-piller igen. Kanske är det så att du skall byta p-piller sort eller helt enkelt vara utan p-piller ett tag till för att återställa hormonbalansen. 


Här hittar du kontaktupplysningar till din ungdomsmottagning: UMO. :)


Stor kram,
Madeleine


Visningar : 1894

Senaste frågorna

Se Alla