user-image
Okänd
Kille ,14 år

Jag har varit ihop med min tjej i typ två veckor nu och vi har kysst varandra och allt sånt. Hon säger att hon fortfarande tycker om mej och jag tror på det, men problemet är att hon har depression och ångest. Hon får hjälp med det men så fort hennes medicin slutar verka så börjar hon må dåligt igen och vill bara bort från allt. Hon säger att hon älskar mej, men hon tycker att jag förtjänar någon bättre och skulle bli världens lyckligaste om jag var med någon annan. Hon säger att jag borde gå ifrån henne, men jag skulle inte ens för mitt eget livs fara lämna henne. Trots att hon har det jobbigt och skär sig själv ibland så älskar jag henne mest av allt på jorden. Hon tror däremot att jag bara säger så till henne bara för att muntra upp henne och det skär verkligen i hjärtat varje gång hon säger så, för jag älskar som sagt henne mest av allt och alla. Kan jag göra något för att hon ska må bättre? I så fall hur, har försökt med att komma hem till henne vid ganska ”jobbiga klockslag” så att hon ska förstå att jag offrar mej för henne men jag tror att ganska många innan har gjort det så det funkar inte. Sen, hur ska jag göra för att få henne att verkligen förstå att hon är det bästa jag har och att jag älskar henne på riktigt? För tidigare har många lekt med henne och falskt älskat henne och så har hon blivit sårad, så det är extra känsligt det här. Jag har försökt att ta avstånd från alla tjejer som känner mej så att hon ska förstå att jag älskar henne, men det är såklart lite jobbigt för att man vill ju va med sina kompisar också. Snälla hjälp mej, jag saknar henne mer och mer ju längre dagarna går och är rädd för att jag ska bli som henne tillslut, att få ångest och depression, vilket hon han haft i ganska många år nu.


SVAR

Hej, tack för att du skickade in din fråga och delade med dig av din situation. :)

Vad härligt att höra att du har träffat en tjej som du tycker om och som tycker om dig. Men givetvis tråkigt att höra att hon mår dåligt och att det påverkar eran relation. 

Först och främst vill jag säga till dig, att du inte på något sätt bär ansvaret för hennes mående. Det är viktigt att du inte offrar dig själv för hennes skull, eller offrar andra relationer i ditt liv för att stärka eran. Jag förstår att du vill få henne att må bättre, och mitt råd är att visa att du finns där för henne. Svara när hon ringer, svara på sms, visa att du lyssnar och att du tycker om henne. Försök att få henne att skratta när ni ses, bli en positiv del av hennes liv, bidrag med energi och hopp. Men viktigast av allt; var dig själv och var trygg i att vara dig själv när du är med henne. Det gynnar varken dig, henne eller eran relation om du förändrar ditt beteende radikalt och börjar må dåligt på köpet. Prioritera dig själv och var den bästa versionen av dig, det tror jag är det bästa du kan göra för er relation. 

När det kommer till behandling av depression och ångest, förstår jag det som att din tjej redan får hjälp med detta. Om inte är mitt råd att hon i första hand kontaktar ungdomsmottagningen eller sin läkare som kan ge henne stöd och vägledning. 

Sist men absolut inte minst vill jag be dig om att prata om situationen med någon du har förtroende för. Kanske en förälder/syskon/lärare eller annan vuxen person. Glädje dubblas när den delas och bekymmer halveras när dem delas, det är i alla fall så jag ser på det. Allt som tynger en behöver vi snacka om och ventilera. <3

Stor kram,

Madeleine


Visningar : 1576

Senaste frågorna

Se Alla