user-image
Okänd
Tjej ,21 år

Hej. Jag är 21 år och bor hemma än. Jag pluggar för tillfället. Under hela min uppväxt så har min pappa psykiskt misshandlat mig och min mamma. Jag vågar inte säga emot honom, för han anser att han har rätt. En ganska enkel sak att säga t.ex. att man ska till frissan, kan ta jättelång tid att säga för att man vet aldrig hur han kommer reagera. Om jag ska fråga nåt viktigt eller vad som helst kan jag få hjärtklappning till tusen. Han har varit våldsam och tagit hårt grepp om min nacke en gång, och även tagit ett fast grepp om mitt hår. Han säger att han undrar hur jag kommer klara mig i framtiden utan honom. Jag tvivlar så himla mycket på mig själv just pga. min pappa. De senaste månaderna har jag läst så mycket om verbal och psykisk misshandel och det stämmer så bra. Och nu känner jag att jag måste iväg. Det spelar ingen roll vart, bara att jag måste iväg. Jag vill aldrig nånsin ha nån sorts kontakt med honom igen för han får mig bara att må dåligt och tvivla på mig själv. Hur ska jag göra för att lyckas våga ta mig iväg?


SVAR

Hej fina du. <3

Tack för att du skrev och delade med dig av din situation, jag hoppas att jag kan ge dig, och alla andra som befinner sig i en liknande situation lite stöd på vägen. 

Genom den beskrivning du har skickat in förstår jag att din pappa behandlar både dig och din mamma riktigt dåligt! :( Det är starkt av dig, att du har insett att det han gör är fel och att du vill förändra situationen. Har du och din mamma pratat om detta? Vill hon stanna hos honom?  Har ni pratat om ev. polisanmälan/behandling för din pappa? 

Jag förstår att du känner att du vill fly och finna ett nytt boende. Eftersom att du är student, kanske det finns studentlägenheter där du bor? Eller kollektiv? Eller kanske har du någon släkting/vän som du kan bo hos ett tag? Du är en otroligt stark tjej som har insett att det är din pappa som gör fel. Jag är säker på att du kommer att klara dig galant i framtiden. Tvivla inte på dig själv, du klarar detta! <3

När man går igenom tuffa perioder i livet kan en del av själen, självkänslan och psyket skadas. Det kan då vara bra att ha någon att prata med, någon som lyssnar och finns där, som kan hjälpa en att läka såren. Det kan vara en psykolog, kurator eller annan professionell person. Som komplement till detta vill jag också tipsa dig om Föreningen Tilia som är en ideell organisation som erbjuder olika former av stöd, vi finns här för dig varje dag året om. Vi erbjuder också juridisk rådgivning via chatten, vilket kan vara aktuellt i ditt fall, kika in på hemsidan för mer info. <3 


Kom ihåg att det blir bättre! 

Stor kram,
Madeleine


Visningar : 1239

Senaste frågorna

Se Alla