user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej! Vet inte om jag ställer frågan rätt , men sett att du svarat på många mensfrågor. Jag är en tjej på 12 vårar som har ett problem som jag vill ha svar på. Det är så att jag har varit en så kallad sängvätare hela livet och använder en typ av trosa som kan suga upp kiss, är som en blöja. Har nu faktiskt vaknat enstaka mornar med att vara riktigt nödig och ingenting i trosa, hinner knappt till toan utan att kissa på mig. Har nu fått min mens sedan lite mer än ett halvår. ”Trosan” ser väldigt äcklig ut när jag tar av mig den på morgonen och är röd utspädd med kiss. Kan eller ska jag ha binda på mig också på natten? Har provat med tampong, men är rädd att jag inte får in den riktigt. Mamma tycker att jag inte ska ha binda samtidigt, vad tycker du? Tacksam för om du kan hjälpa mig.


SVAR

Hallå! 

Din fråga har kommit rätt och precis som du skrivet har jag tidigare fått en del mensfrågor, jag skulle inte kalla mig själv för expert på området men jag har själv gått igenom puberteten så lite tips och råd längst vägen hoppas jag kunna ge. :) 

Vad skönt att du har haft några torra nätter, jag håller tummarna för att det fortsätter så. <3 

Jag tänker att bindan inte skulle ge någon direkt effekt, om du redan använder "tros-blöja". Bindan används för att suga upp mensen under natten. Jag förmodar att den "tros-blöja" du använder har samma förmåga och att den också suger upp mensen. Jag förstår att det kan kännas äckligt på morgonen, men efter en dusch är du fräsch igen. :) 

Om du har vaknat av att blöjan läckt pga. mensen, kan det hända att du behöver byta skydd. För att få det bästa skyddet som är anpassat efter ditt behov tycker jag att du skall kontakta din läkare. :) 

Stora kramar,

Madeleine


Visningar : 3769

Senaste frågorna

Se Alla