user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Min mamma har alkoholproblem och jag och min syster har tröttnat. Hon är en hårt jobbande chef och en underbar mamma som passar upp en på alla sätt! Men på kvällarna sätter hon sig i fåtöljen och börjar dricka vin. När hon dricker blir hon trött, ser äcklad ut i ansiktet och jävlas med en. Det går lite fram och tillbaka, ibland dricker hon inte lika mycket utan blir bara trött och somnar men ibland kan det vara jobbigt. Hon dricker vin i princip varje- vart annan dag. Vi har bett henne att sluta så många gånger och det har kanske funkat någon vecka sedan börjar hon igen. Anledningen att jag skriver nu är för att idag blev jag väldigt sårad av hennes beteende. Vi bråkade igår och det är nog anledning till varför hon drack extra mycket idag (ungefär 90% av alla bråk är för hon har druckit). Hon började redan dricka vin på morgonen fram till eftermiddagen. När vi satt framför Tvn darrade hennes arm och hennes känsel försvann en stund och då ringde jag och min syster sjukvårdsupplysningen för att hon har hjärtsvikt och var oroliga att det hade med det att göra. Jag ringde och gav sedan telefonen till mamma så hon kunde svara på några frågor, efter att hon lagt på säger hon att dem sa att hon skulle åka in till akuten. (vilket vi inte vet om det var sant eller inte). Jag och min syster blev i alla fall jätte rädda och sa att vi måste åka in! Men då blev hon jätte arg och sa ”ringer ni någon så kommer jag dö av det!!” , så ringde vi våran granne för att fråga om råd och då skrek hon ”Ni dödar mig!”. Hon skrek också att vi hatar henne och vill att hon ska dö och så vidare… Det sårar mig och min syster otroligt mycket när hon säger sådant. Jag vill inte bråka med henne och jag bryr mig så mycket om henne, hur mycket skadar hennes drickande henne? Nu ligger hon och sover ruset av sig och vi går och kollar till henne vart tjugonde minut för att kolla så hon är okej. Jag älskar min mamma så otroligt mycket, vad ska jag göra?


SVAR

Hej!

Nu har du verkligen vänt dig till rätt person. Jag vet inte vart du bor men du ska absolut vända dig hit om du bor i Stockholm. Vi kan hjälpa dig och din syster här. www.erstavandpunkten.se

Det är viktigt att förstå att det är ER vi fokuserar på här. Vi kommer inte bota mammas alkoholproblem. Men vi kommer att hjälpa er att förstå vad som händer? hur det funkar? och vad ni kan göra resp inte göra i er situation.

Om ni bor någon annanstans i landet finns en utmärkt kartfunktion på www.drugsmart.com där ni hittar en Sverigekarta där det står hitta hjälpen eller hitta ditt stöd.

Ett mycket vanligt missförstånd är att personer som är alkoholberoende är de som sitter på parkbänkar. Vi träffar ofta barn och ungdomar här vars föräldrar i likhet med din mamma är chef. Missbruk sker i helt vanliga familjer och det förekommer naturligtvis överallt bl.a. riksdagsledamöter, författare, poliser, präster och brandmän.

Ni har rätt att må bra fast andra mår dåligt.

Ta hjälpen utanför internet. Om ni bor i Stockholm går det umärkt att ringa eller maila till Vändpunkten 087146216 vxl eller 087146268 direkt till mig.

Be om hjälp.

Ulf


Visningar : 1384

Senaste frågorna

Se Alla