user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Jag är extremt självmordsbenägen jag är bara för feg för att faktisk göra det men det känns som jag kommer döda mig själv snart. Jag har en kompis online som vet om detta och det är bara hon som vet. Hon vill att jag ska skaffa hjälp men jag vet inte var. Och va kommer då hända? Jag har aldrig fått en diagnos men jag har symptomerna för: depression, social ångest, ångest, och jag skär mig själv. Jag har nyligen slutat äta lunch, frukost och jag äter bara en liten middag. jag har svält mig själv förut men den här gången ska det bli mer allvar eftersom jag är överviktigt. Och det är sant jag väger 75 och är 164 cm lång så det är inte bara mitt hat för sig själv som talar.


SVAR

Hej!

Tack för att du vågar skriva hit och berätta dina tankar. Det är ett bra steg du tagit att börja berätta för någon mer än din vän. Du berättar om dina självmordstankar, hur nära du är på att försöka ta ditt liv, att du skadar dig, har ångest och vet inte vart du ska vända dig. Dina problem är verkligen allvarliga och detta kan du inte fortsätta bära på utan att någon vuxen är inblandad. Din vän kan stödja dig och lyssna, men hon kommer aldrig kunna hjälpa dig tillräckligt. Därför är det extremt viktigt att du hittar någon vuxen. Kanske det är kuratorn på skolan, någon lärare eller precis vem som helst som du känner förtroende för. Ungdomsmottagningen finns, det finns även Föreningen Tilia, Tjejzonen, Shedo, Bris, Självmordsupplyssningen, en diakon på kyrkan som kan ta emot dina tankar och försöka stötta dig. Men min största rekommendation är att du tar kontakt med BUP i din ort/kommun. Du har så pass många problem, så du behöver både terapi, medicin och vuxna som är kunniga. 

Självmord är aldrig någon lösning på problemen, det finns alltid anhöriga och andra som påverkas starkt resten av livet av ett självmord. Försök hitta saker i ditt liv som känns positivt och meningsfullt, kanske du har en stark hobby eller idrott som du brinner för.Ta promenader så du får frisk luft och mår bättre av det. Sitt inte inne ensam på ditt rum, det skapar bara ännu mer ångest och tankar. Försök umgås med de som får dig att må bra och ring någon när ångesten är så pass stark att du försöker skada dig eller har självmordstankar. 

Träffar du din vän något eller är det bara via internet? Om ni ses något så kan ni ju tillsammans gå till något av de ställen jag tipsade om. 

Du är så ung, du har ett helt liv framför dig. Du kommer få det bättre, bara du kämpar och tar emot den hjälp som erbjuds. Jag vill kunna hjälpa dig mer än såhär, men det är svårt när det inte går att ha en dialog med dig. Jag vill gärna att du skriver tillbaka och bollar dina tankar med mig. På min hemsida finns även bra information kring självmordstankar. 

KRAM i mängder!


Visningar : 1602

Senaste frågorna

Se Alla