user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Det är verkligen kaos hemma, det kan ibland vara bra men oftast är det inte bra alls. Jag och min pappa bråkar ibland och det slutar ofta inte bra. Men jag bråkar mera med min morsa och när vi väl bråkar blir det kaos, hela helvetet brakar loss. Och jag orkar inte stå ut längre, jag vet att alla familjer har sina hemligheter precis som vi. Många säger ju att det är viktigt med att känna sig trygg hemma men det har jag inte gjort på väldigt länge nu och jag vet inte om jag orkar kämpa längre! Men kommer jag någonsin hitta tryggheten? Finns det unga vuxna som vet vad jag går igenom, som har liknande upplevelser, jag har läst lite på eran hemsida och chattat lite i eran chatt men kommer jag någonsin komma ur det mörker jag lever?


SVAR

user-image

Hej! 

Tack så mycket för din fråga! 

Jag hör att du har det väldigt kämpigt och precis som du säger så är det viktigt för alla att känna sig trygga och få stöd av vuxna i sin omgivning. Det går att komma ur mörkret och det går att hitta trygghet och att må bra och ett stort steg på vägen är att berätta för någon om hur man har det och be om hjälp. Jag tycker att det är jättebra att du har hittat till chatten, det är ofta skönt att få prata med någon med liknande erfarenheter som kan relatera till det man pratar om. Alla som sitter i vår chatt har själva erfarenhet av att växa upp i dysfunktionella familjer av olika slag och vet hur det kan vara och hur det kan påverka en. De mår idag bra och finns där för att lyssna och stötta dig i din situation. De kan även hjälpa dig vidare om du skulle vilja gå och prata med någon eller har några andra frågor.

Finns det några andra vuxna i din närhet förutom dina föräldrar som du har bra kontakt med och skulle kunna prata med, kanske någon släkting? Skulle du kunna berätta för dem om hur du mår och hur du har det? Eller kanske det finns någon kompis förälder som du kan anförtro dig åt? Det kan vara väldigt skönt att slippa bära på sådana här saker själv och det kan lätta lite på trycket när man berättar för någon annan. 

Förutom chatten som är öppen tre dagar i veckan, onsdag, torsdag och söndag så har vi på Trygga Barnen även en stödmail dit du kan maila om du känner att du skulle vilja ha mer stöd, adressen är: kontakt@tryggabarnen.org

Du kan även nå oss på KiK: Tryggabarnen

Massa styrkehälsningar från mig


Visningar : 1286

Senaste frågorna

Se Alla