user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej. Jag är 13 år och tänker väldigt mkt negativa tankar om mitt utseende. Jag hatar att vara i skolan för jag känner mig så himla ful. Jag har finnar och är mörk under ögonen, jag sminkar mig men det hjälper inte. Sedan har jag bara allmänt ångest över skolan för kraven är så höga och jag känner att pressen är för stor. Jag vill verkligen inte gå ut bland folk för jag tkr bara synd om dom som får se en sån ful människa som jag. Vad ska jag göra???


SVAR

user-image

Hej

Att vara i "tonåren" som du nu är, kan vara en jobbig period på många sätt (även om den är rolig också). Mycket händer i kroppen och i huvudet och tankar snurrar runt tillsammans med massa hormoner som hör den åldern till. När jag var 13 hade jag också problem med finnar och jag vet verkligen att det kan kännas jobbigt. Jag minns att äldre sa till mig satt det kommer att gå över men när man är mitt uppe i det känns det ju inte så. Nu efter, när jag är äldre, vet jag ju att det faktiskt blir bättre och att det går över, ofta får man också finare hy som äldre om man har haft lite finnar som yngre.

Men nu är du ju i det så därför tar vi det därifrån. Nummer ett är att andra aldrig ser dig som du ser dig själv utan de ser dig 100 gånger bättre. Ingen utom du själv tänker på dina finnar, alla har ju fullt upp med sig själva. Dessutom är det helt naturligt att vara mörk under ögonen, det är pigment. Jag är också mörk under ögonen. Jag är helt säker på att du inte är ful alls, du får inte gå och tänka så om dig själv. Det ger bara massa negativa tankar. När du tittar dig i spegeln nästa gång, försök fokusera på det som är fint (vet att det är svårt men testa). Det finns massor bara du öppnar ögonen.

Sist men inte minst och viktigast av allt, du är INTE dina prestationer. Du är så mycket mer än det. Vad du gör i skolan eller om du är mörk under ögonen en dag eller inte ändrar inte hur värdefull du är.

Var stolt över den du är, välj din väg. Välj hur du vill känna dig. Det är inte värt att ödsla tid på att vara perfekt för perfekt finns inte. Du är mänsklig och det är gott nog. Sänk dina krav på dig själv och gör så gott du kan, det kommer gå bra.

Ta hand om dig

Kram 


Visningar : 1835

Senaste frågorna

Se Alla